Σάββατο 29 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Προσηλωμένος στην προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων

Προσηλωμένος στην τακτική της προώθησης των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ισχυριζόμενος ότι αυτή είναι η εντολή που έχει η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό.

Ισχυρίστηκε ότι οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις είναι μονόδρομος και κατηγόρησε όσους αντιδρούν ως λαϊκιστές που μένουν προσηλωμένοι στο παρελθόν.

Σχολιάζοντας την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτή δεν έγινε για να πέσει η κυβέρνησή του αλλά για να καλυφθεί η αναξιοπιστία, η έλλειψη θέσεων, η αποσυσπείρωση και η εσωκομματική ενδοσκόπηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι πολιτεύεται με ανευθυνότητα, πόλωση και προσήλωση στο χτες και απαντώντας στην άποψη ότι η κυβέρνησή του διαθέτει οριακή πλειοψηφία υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ το 2000 κυβέρνησε με διαφορά από το δεύτερο κόμμα μόλις 0,50%, ενώ σήμερα η διαφορά αυτή είναι της τάξης του 4%. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά ένα κόμμα που διακατέχεται από ακραίο λαϊκισμό και ανταγωνίζεται με την Αριστερά. «Είναι δικό σας θέμα και κανένας δε σας παίρνει στα σοβαρά», ήταν η ρήση του και κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παίζει με τους θεσμούς και εκφράζει αιτήματα ακραία συντηρητικά, αφού δε θέλει να αλλάξει τίποτα. Κατά τον πρωθυπουργό, η κυβέρνησή του κινείται «μακριά από τα άκρα, τις ακρότητες και την άγονη καταγγελία» και με το έργο της προωθεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις την ίδια ώρα που η αντιπολίτευση αποδίδεται σε έναν μικροκομματικό ανταγωνισμό. Εμείς, είπε ο Κ. Καραμανλής, προχωρούμε στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες «απελευθερώνουν τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας». Στο σημείο αυτό ανέπτυξε τον κατάλογο των αντιδραστικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνησή του, όπως η «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση», το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ με ιδιαίτερη αναφορά στον ΟΤΕ για τον οποίο είπε ότι επιδιώκεται μία ισορροπία στη διοίκηση με τους Γερμανούς στους οποίους ξεπουλιέται. Ανέφερε την «Ολυμπιακή», τα λιμάνια και τα αεροδρόμια τα οποία με τη σειρά τους θα παραδοθούν στο κεφάλαιο, καθώς και τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα με τις οποίες χαρίζονται στο μεγάλο κεφάλαιο σοβαρές δημόσιες υποδομές.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι υπονομεύει την ελληνική οικονομία με τη θέση του ότι δε θα αναγνωρίσει τις ιδιωτικοποιήσεις στον ΟΤΕ και τα λιμάνια και υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που άρχισε το ξεπούλημα των μετοχών του ΟΤΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο Σκοπιανό, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει για την ονομασία μια αμοιβαία αποδεκτή λύση πραγματικής σύνθετης ονομασίας που θα ισχύει «έναντι όλων». Εξέφρασε δε την απογοήτευσή του για την αρνητική στάση της γειτονικής χώρας και επανέλαβε ότι η μη λύση θα σημάνει και μη πρόσκληση της FYROM στο ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ