Τετάρτη 2 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Οι ισραηλινές απαγορεύσεις σκοτώνουν τους Παλαιστίνιους

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Οι ισραηλινές δυνάμεις κωλυσιεργούν τόσο πολύ την παροχή αδειών προς τους Παλαιστίνιους που έχουν ανάγκη εξειδικευμένης ιατρικής βοήθειας, που δεκάδες πεθαίνουν περιμένοντας και άλλοι υφίστανται τόσο σοβαρές επιπλοκές που οι βλάβες στην υγεία τους είναι μόνιμες. Αυτό κατήγγειλε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναφέροντας, σε έκθεσή του, λεπτομερώς τουλάχιστον 32 περιπτώσεις Παλαιστινίων, από ένα αγοράκι ενός χρόνου μέχρι έναν ηλικιωμένο 77 χρόνων, που πέθαναν από τον Οκτώβρη μέχρι σήμερα, επειδή δεν έλαβαν έγκαιρα άδεια εισόδου στο Ισραήλ. Σημειώνεται, δε, ότι με δεδομένη την κατάρρευση του συστήματος Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας του φονικού αποκλεισμού, κάθε καθυστέρηση είναι εκ των προτέρων γνωστό ότι μπορεί να αποβεί μοιραία.

Η ισραηλινή πλευρά αντέτεινε ότι είναι αδύνατο να επισπευσθούν οι διαδικασίες «για λόγους ασφαλείας», καθώς πολλοί επικαλούνται σοβαρούς λόγους υγείας, και μπορεί όντως να έχουν, «αλλά το κάνουν για να γίνουν καμικάζι». Βέβαια, η ισραηλινή κυβέρνηση, προσπαθώντας προφανώς να δείξει «καλή εντύπωση» στην Ουάσιγκτον, διέρρεε ότι «είναι διατεθειμένη να ανοίξει όλα τα μεθοριακά περάσματα στη Γάζα αν σταματήσει η βία». Σχετικό αίτημα διατύπωσε η Κ. Ράις, κατά την επίσκεψή της. Βέβαια, ούτως ή άλλως, μια τέτοια κίνηση παραπέμπεται στο «απώτερο μέλλον».

Τέλος, ισραηλινές ειδικές δυνάμεις επέδραμαν στην κεντρική Γάζα, χθες, όπου σκότωσαν δύο μέλη της «Χαμάς» και τραυμάτισαν άλλους τρεις Παλαιστίνιους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ