Παρασκευή 4 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΟ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
Εφυγε η αστυνομία, παρέμεινε η απέλαση

Καθοριστική η παρέμβαση του ΠΑΜΕ

Αποχώρησαν χτες οι αστυνομικοί που φρουρούσαν νεαρό Αλγερινής καταγωγής που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας «Γ. Γεννηματάς», βαριά τραυματισμένος μετά από εγχείρηση στο κεφάλι. Κάτω από την πίεση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των εργαζομένων και της διοίκησης του νοσοκομείου και ύστερα από παρέμβαση της αλγερινής πρεσβείας στην οποία απευθύνθηκε το ΠΑΜΕ, σταμάτησε η απαράδεκτη φρούρηση του ασθενή, ο οποίος ωστόσο εξακολουθεί να απειλείται με απέλαση.

Οι αστυνομικοί που φρουρούσαν το νεαρό μετανάστη αποχώρησαν χτες από το νοσοκομείο, αφήνοντας όμως στο θάλαμο του ασθενή έγγραφο για την απέλασή του. Το έγγραφο του Τμήματος Απελάσεων της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρει συγκεκριμένα: «Σήμερα, 3.4.2008 και ώρα 11:00 αφέθηκε ελεύθερος δυνάμει της ανωτέρω αποφάσεως με την οποία του χορηγήθηκε προθεσμία 30 ημερών προκειμένου αναχωρήσει μόνος του από τη χώρα στη χώρα του ή σε χώρα της αρεσκείας του, με τον περιοριστικό όρο της μη διαμονής του στους Νομούς Αχαΐας και Θεσπρωτίας. Η ως άνω απόφαση απέλασης θα εκτελεστεί εάν ο αλλοδαπός δεν αναχωρήσει εντός της ταχθείσης προθεσμίας».

Κι ενώ εξακολουθεί να κρέμεται από πάνω του η απειλή της απέλασης, ο νεαρός μετανάστης που νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική, δίνει σκληρή μάχη για να επανέλθει. Χτες, οι νοσηλευτές και φυσιοθεραπευτής του νοσοκομείου που προσπάθησαν να βοηθήσουν το μετανάστη να σταθεί στα πόδια διαπίστωσαν ότι έχει μυϊκή αδυναμία, ενώ έκανε και επιληπτική κρίση. Οι εργαζόμενοι και γιατροί του νοσοκομείου εκτιμούν ότι ο ασθενής δε θα έχει αναρρώσει σε ένα μήνα και εκφράζουν φόβους ότι με τη λήξη της προθεσμίας που του έχει δοθεί να φύγει απ' τη χώρα, θα μεταφερθεί με φορείο στο αεροπλάνο προκειμένου να απελαθεί στη χώρα του!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ