Παρασκευή 4 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Διευρύνεται το απεργιακό μέτωπο για τις 16 του Απρίλη

Νέες δυνάμεις στη μάχη, με αποφάσεις διοικήσεων και Γενικών Συνελεύσεων

Η αφίσα των Ομοσπονδιών για την απεργία
Η αφίσα των Ομοσπονδιών για την απεργία
Με νέες αποφάσεις Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και σωματείων απ' όλη τη χώρα διευρύνεται καθημερινά το απεργιακό μέτωπο για τις κλαδικές συμβάσεις και την Κοινωνική Ασφάλιση στις 16 του Απρίλη. Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκε για τις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Ολοκληρώνοντας τις συνεδριάσεις των Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, χτες απόφαση για την κήρυξη απεργίας πήραν οι Ομοσπονδίες Τύπου και Χάρτου και Θεάματος Ακροάματος. Επίσης, το Σωματείο Πετρούπουλης - Καματερού - Ανω Λιοσίων, (στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθούν και άλλα σωματεία των ΟΤΑ που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό των ΟΤΑ), ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και τα Εργατικά Κέντρα Θεσπρωτίας και Λευκάδας. Τις επόμενες μέρες και τα Εργατικά Κέντρα Κω, Λευκάδας, Ρόδου και Νάουσας.

Χτες, οι αντιπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, στην ετήσια γενική συνέλευση αποδέχτηκαν το ψήφισμα των αντιπροσώπων της ΔΑΣ που ασκούσαν μεταξύ άλλων κριτική στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και περιείχε το αίτημα για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 16 Απρίλη.

Κάλεσμα στα πρωτοβάθμια όργανα των εκπαιδευτικών να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση στις 16 Απρίλη απευθύνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Ο εκπρόσωπός του στο ΔΣ της ΔΟΕ κατέθεσε πρόταση για συμμετοχή στην απεργία και τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται εκείνη την ημέρα, ωστόσο οι παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ την απέρριψαν, ενώ δε δέχτηκαν ούτε καν την κήρυξη στάσης εργασίας.

Επί ποδός βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις και στον Πειραιά, όπου η Γραμματεία του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη στις 8 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Προχτές το απόγευμα η γενική συνέλευση των ηλεκτρολόγων πλοίων αποφάσισε ομόφωνα 24ωρη απεργία για τις 16 του μήνα. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και ΠΕΣ ΝΑΤ (Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ), την Πέμπτη 10 Απρίλη διοργανώνουν συγκέντρωση στις 10.30 μ.μ. στην πλατεία Τερψιθέας. Οπως αναφέρουν σε κοινό δελτίο Τύπου η κινητοποίηση αυτή «θα σηματοδοτήσει την απόφαση για την κλιμάκωση των αγώνων και συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Απρίλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ