Σάββατο 5 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008
«Κάνε τη φωνή σου δύναμη ανατροπής»

Πάνω από 12.000 φοιτητές και σπουδαστές είναι υποψήφιοι πανελλαδικά με την Πανσπουδαστική ΚΣ

Στην τελική ευθεία της μάχης των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών έχουν μπει οι σύλλογοι πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα. Την Τετάρτη, 9 Απρίλη, φοιτητές και σπουδαστές ψηφίζουν για τα νέα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων τους και για εκπροσώπους στα Πανσπουδαστικά Συνέδρια της ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ, αντίστοιχα.

Η Πανσπουδαστική ΚΣ δίνει τη μάχη σ' όλους τους συλλόγους, σε όλη τη χώρα, με στόχο την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Πάει κόντρα στις παρατάξεις του συστήματος ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, που είναι το μακρύ χέρι της κυβερνητικής πολιτικής και λογικής μέσα στις σχολές, κόντρα στη λογική της διαχείρισης και του συμβιβασμού των ΕΑΑΚ και του ΔΙΚΤΥΟΥ, ενάντια στη συναλλαγή και τον ατομισμό.

Φέτος, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο κατεβαίνουν σε 194 από τους 200 συνολικά συλλόγους που συμμετέχουν στις εκλογές στα πανεπιστήμια, καθώς και σε 66 από τους 71 συλλόγους που συμμετέχουν στις εκλογές στα ΤΕΙ.

Στα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ συμμετέχουν πανελλαδικά πάνω από 12.000 υποψήφιοι φοιτητές και σπουδαστές!

Για άλλη μια χρονιά, η ΠΚΣ είναι η μόνη παράταξη που κατεβαίνει πανελλαδικά σε τόσο μεγάλο αριθμό σχολών (καμιά άλλη παράταξη, ούτε η ΔΑΠ, δεν κατεβαίνει στο σύνολο των συλλόγων). Γι' αυτό και είναι κάθε χρόνο η μόνη παράταξη που δίνει έγκυρα και έγκαιρα τα αποτελέσματα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, από το σύνολο των συλλόγων κι όχι μόνο από αυτούς που κατεβαίνει, όχι επιλεκτικά από τάχα «ενδεικτικό αριθμό σχολών» όπως κάνουν οι υπόλοιπες παρατάξεις.


Θυμίζουμε ότι η ΠΚΣ είχε συγκεντρώσει πέρσι ποσοστό 14,9% στα πανεπιστήμια και 15,3% στα ΤΕΙ, με πάνω από 22.000 ψήφους πανελλαδικά.

Φοιτητές και σπουδαστές ψηφίζουν για ΟΛΑ!

Η ΠΚΣ, επίσης, είναι η μόνη παράταξη που έχει σταθερά στον προσανατολισμό της την ανάγκη συμπόρευσης με το ταξικό εργατικό κίνημα για να γίνονται οι αγώνες της νεολαίας και των φοιτητών, ενάντια στην πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ, πιο αποτελεσματικοί. Και παλεύει γι' αυτό μέσα στους συλλόγους κόντρα σε όλες τις άλλες δυνάμεις, που (ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες η καθεμιά) αφορίζουν το εργατικό κίνημα, ακριβώς γιατί φοβούνται τη δυναμική που μπορεί να δημιουργήσει αυτή η συμπόρευση για συνολικότερες ριζικές αλλαγές στην κοινωνία.

Η μάχη των εκλογών για την ΠΚΣ, δεν είναι μια καταγραφή ποσοστών κενή περιεχομένου. Οπως λέει η παράταξη: «Στις 9 Απρίλη οι φοιτητές και σπουδαστές ψηφίζουν για να μη γίνουν η γενιά της ανασφάλιστης εργασίας, της εργασίας χωρίς δικαιώματα, ψηφίζουν για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν για το δυνάμωμα της συμπόρευσης με το εργατικό λαϊκό κίνημα. Ψηφίζουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, στον πόλεμο, στον αυταρχισμό, στην υποκουλτούρα, στα φαινόμενα διάλυσης στους φοιτητικούς συλλόγους, ψηφίζουν για τη συγκρότηση των ΕΦΕΕ, ΕΣΕΕ ως σημαντικού πόλου συντονισμού του φοιτητικού κινήματος με παράλληλη πάλη για την αλλαγή των συσχετισμών μέσα σε αυτό. Στις 9 Απρίλη οι φοιτητές ψηφίζουν για ΟΛΑ».

Γι' αυτό και τους καλεί, ακόμα κι εκείνους τους φοιτητές και σπουδαστές που μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα με την ΠΚΣ, να τη στηρίξουν, να την ισχυροποιήσουν, να κάνουν τη φωνή τους δύναμη ανατροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ