Σάββατο 5 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Σύσκεψη για την Ειδική Αγωγή

Συνεχίζονται οι περιοδείες σε ειδικά σχολεία

Πλατιά σύσκεψη με θέμα «Ειδική Αγωγή, ώρα μηδέν, η αναγκαιότητα της συνολικής ταξικής αντεπίθεσης» διοργανώνει την Πέμπτη 17 του Απρίλη το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και καλεί σε συμμετοχή τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Ειδικής Αγωγής, το ειδικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής, τους Συλλόγους του κινήματος των ΑμεΑ, τα ΔΣ των Διδασκαλικών Συλλόγων, των ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων. Η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου (απέναντι από τον τερματικό σταθμό του μετρό, Αγ. Αντωνίου) στις 7 το απόγευμα. Εισηγητές θα είναι η Σ. Λυμπερογιάννη - Λαμπροπούλου, ειδική νηπιαγωγός, και ο Γ. Ηρακλέους, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Στη Θεσσαλονίκη

Εικόνα ντροπής για την πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και για το κοινωνικό σύστημα φανερώνει το γεγονός ότι λιγότερο από το 10% του συνολικού μαθητικού δυναμικού της χώρας που χρειάζεται «ειδική εκπαίδευση» παρακολουθεί κάποια μορφή πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ειδικές τάξεις ή σχολεία. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των παιδιών που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες βρίσκονται ή στα σπίτια τους ή εγκαταλειμμένα σε κάποιες τάξεις των κοινών σχολείων, ή στους δρόμους της επαιτείας σαν αντικείμενο εκμετάλλευσης, σπρώχνοντας το χρόνο και βιώνοντας τα προσωπικά και κοινωνικά τους αδιέξοδα.

Αυτό τονίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Παρουσιάζοντας ο Γιώργος Ηρακλέους τις πρώτες εκτιμήσεις και θέσεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για το σχετικό νομοσχέδιο, τόνισε ότι αυτό, στην ουσία, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αλλά το επιδεινώνει με περισσή υποκρισία. «Η διακήρυξη για υποχρεωτικότητα είναι εμπαιγμός και υποκρισία, σημείωσε. Ο υποχρεωτικός χαρακτήρας, όπως τον εννοούν η κυρίαρχη πολιτική και η κυβέρνηση, θα οδηγήσει περισσότερα ΑμεΑ, από αυτά βέβαια που έχουν τη δυνατότητα, στην αγκαλιά των ιδιωτικών κέντρων και τα πιο πολλά φτωχά παιδιά στα κοινά σχολεία, στα οποία ήδη πολλαπλασιάζονται τα τμήματα ένταξης με καταιγιστικούς ρυθμούς, χωρίς καμία υποδομή, πρόγραμμα, προσωπικό, ειδικό, γενικό σχεδιασμό και χρηματοδότηση. Γι' αυτό λέμε ότι τα πράγματα θα χειροτερεύσουν αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί».

Στην εισήγησή της για τα ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης, η Γιώτα Βαρβαρίγου αναφέρθηκε στο μικρό αριθμό τους, στην ελλιπέστατη χρηματοδότησή τους, στο οξύ κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και στην έλλειψη προσωπικού. Επίσης, εισήγηση έκανε η Βαγγελιώ Μαγαλιού, δασκάλα Ειδικής Αγωγής, με θέμα: «Ας μη μιλήσουμε για αδικία, ας μιλήσουμε για ντροπή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ