Σάββατο 5 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Καταγγέλλεται η διείσδυση ΜΚΟ στα ΤΕΙ

Τη διείσδυση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, δήθεν «εθελοντικών» ομάδων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καταγγέλλει το ΝΣ Πιερίας της ΚΝΕ. Αφορμή για την καταγγελία αποτελεί η δραστηριοποίηση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «FAIR TRADE HELLAS» στο Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης προϊόντων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει έδρα στην Κατερίνη Πιερίας.

Η «FAIR TRADE HELLAS» την Τρίτη 1 Απρίλη παρουσίασε στο Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων, το πρόγραμμα «ταξιδεκπαιδεύουμε για έναν δίκαιο κι αλληλέγγυο κόσμο». Η ΚΝΕ σημειώνει σχετικά: «Αυτές οι οργανώσεις που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ και με χρήματα του ελληνικού λαού, λειτουργούν σα μηχανισμοί χειραγώγησης και παραπλάνησης της νεολαίας. Ρίχνουν στάχτη στα μάτια των νέων, αφού ευαγγελίζονται έναν ανθρώπινο καπιταλισμό. Μιλούν για ένα δίκαιο εμπόριο ενώ ταυτόχρονα αποκρύπτουν τον ανελέητο ανταγωνισμό της αγοράς. Δε λένε τίποτα για την κυριαρχία του κεφαλαίου, όπου σε συνθήκες απελευθέρωσής του, συσσωρεύει αμύθητα κέρδη από την απάνθρωπη εκμετάλλευση της εργασίας».

Και η ανακοίνωση προσθέτει: «Οσο και να εξιδανικεύουν τον καπιταλισμό σα μονόδρομο για την ανάπτυξη των λαών, δε θα μπορέσουν να καμουφλάρουν τον αντιδραστικό του χαρακτήρα που έχει ως βάση την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ο καπιταλισμός ούτε διορθώνεται, ούτε μεταμορφώνεται όσο και αν προσπαθούν οι πολιτικοί ταγοί της χώρας μας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, να αποδείξουν το αντίθετο, παρά μόνο ανατρέπεται».

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία και κυρίως τους σπουδαστές του ΤΕΙ «να μην τσιμπήσουν από τέτοιες πρωτοβουλίες χειραγώγησης. Να μπουν στην οργανωμένη πάλη για μια ζωή με δικαιώματα, για τη ζωή που μας αξίζει. Τους καλούμε να μάθουν την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, μια πρόταση που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας και συνολικότερα του λαού», τονίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ