Σάββατο 5 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Επίθεση κατά αξιωματούχου του υπουργείου Ασφαλείας

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Σε σταθερή, αλλά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο βοηθός του Ισραηλινού υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας, Μάτι Γκιλ, που πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα από Παλαιστίνιο σκοπευτή, ενώ βρισκόταν σε πυργίσκο ελέγχου στην περίμετρο της Λωρίδας της Γάζας. Ο Γκιλ συνόδευε τον υπουργό Αβι Ντίχτερ και μια ομάδα από Εβραίους του Καναδά που επισκέπτονταν την περιοχή.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες απάντησαν στα παλαιστινιακά πυρά. Κανένας άλλος δεν τραυματίστηκε. Αργά το απόγευμα, ισραηλινά στρατεύματα πραγματοποίησαν, μικρής διάρκειας, εισβολή στη βόρεια Γάζα όπου σημειώθηκε σφοδρή ανταλλαγή πυρών με Παλαιστινίους ενόπλους, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Την ευθύνη για την επίθεση στον πυργίσκο ελέγχου διεκδικούν διάφορες παλαιστινιακές οργανώσεις. Φαίνεται, όμως, να υπερισχύει η εκδοχή του στρατιωτικού σκέλους της «Χαμάς», καθώς έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο, όπου διευκρινίζεται, επίσης, ότι στόχος ήταν ο υπουργός.

Την ίδια ώρα, η ισραηλινή κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ολοκλήρωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλες τις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας της, φοβούμενη αντίποινα της «Χεζμπολάχ» για τη δολοφονία του στρατιωτικού της ηγέτη, το Φλεβάρη στη Δαμασκό, την οποία απέδωσε στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι, ήδη, έχει αυξηθεί ο αριθμός των φρουρών που βρίσκονται στις πτήσεις των ισραηλινών εταιρειών, καθώς και των ανδρών ασφαλείας που ελέγχουν το αεροσκάφος πριν την απογείωση και μετά την προσγείωση. Τέλος, στρατιωτικά ελικόπτερα συνοδεύουν τα ισραηλινά αεροσκάφη στην προσγείωση και την απογείωση όσο βρίσκονται στον ισραηλινό εναέριο χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ