Σάββατο 5 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ
Απελευθέρωση αιχμαλώτων μόνο με συμφωνία ανθρωπιστικής ανταλλαγής

ΜΠΟΓΚΟΤΑ - ΠΑΡΙΣΙ - ΚΑΡΑΚΑΣ.--

«Ως απαράδεκτη» απέρριψαν οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) την πρόταση απελευθέρωσης της Γαλλοκολομβιανής πολιτικού Ινγκριντ Μπετανκούρ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αντάρτικης οργάνωσης, που υπογράφεται από τα ηγετικά στελέχη Ροντρίγκο Γκράντα και Ιβάν Μάρκες.

«Δεν έχετε δικαίωμα να απαιτείτε από τους αντάρτες των FARC άλλες χειρονομίες καθώς ήδη δείξαμε αρκετή καλή θέληση απελευθερώνοντας έξι ομήρους φέτος» πρόσθεσε ο Γκράντα, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει συμφωνία μονομερούς απελευθέρωσης, αλλά ούτε έχει δοθεί άδεια πρόσβασης σε γαλλική ανθρωπιστική οργάνωση να της παράσχει ιατρική βοήθεια. «Μόνο κατόπιν ανταλλαγής με φυλακισμένους αυτοί που κρατούνται στα στρατόπεδά μας θα μπορέσουν να απελευθερωθούν» κατέληξε ο Ροντρίγκο Γκράντα, σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΒΡ.

Αρνητικός και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες, στην έκκληση της γαλλικής κυβέρνησης να μεσολαβήσει να έρθει σε επαφή με το ηγετικό στέλεχος των FARC Ιβάν Μάρκες. Δήλωσε: «Εγώ δεν πρόκειται να συμμετάσχω ή καλέσω σε μία επιχείρηση όπου η κατάληξή της είναι ο βομβαρδισμός με έξυπνες βόμβες», υπονοώντας το μακελειό που έγινε την 1η Μάρτη στο Εκουαδόρ. Κάλεσε δε τον Γάλλο πρόεδρο: «Πρόεδρε Σαρκοζί, ελάτε να πάμε μαζί στο Καγκουάν να ψάξουμε για την Μπετανκούρ» καθώς η «κατάσταση είναι εξαιρετικά πολύπλοκη».

Τέλος, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ δήλωσε ότι ο Νικολά Σαρκοζί είναι έτοιμος να ταξιδέψει μαζί με τον Τσάβες στα σύνορα με την Κολομβία για να βοηθήσει στις προσπάθειες απελευθέρωσης της Μπετανκούρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ