Κυριακή 6 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
H επίσκεψη του ευρω-βιομηχάνου

Ο πρόεδρος της «Μπίζνεσγιουροπ», του ευρωπαϊκού «ΣΕΒ», Ε. Σελιέρ, θα μιλήσει ως επίσημος προσκεκλημένος στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ αύριο Δευτέρα, προκειμένου - όπως αναφέρει ο ΣΕΒ στην ανακοίνωσή του - να μεταφέρει στους Ελληνες συναδέλφους του τις προτεραιότητες του οργανισμού που αντιπροσωπεύει.

Δε θέλει και πολλή φαντασία για το ποιες θα είναι αυτές οι προτεραιότητες. Για παράδειγμα, οι θέσεις του ευρωπαϊκού εργοδοτικού Συνδέσμου για την Ερευνα και την καινοτομία σου δίνουν την εντύπωση ότι διαβάζεις το κυβερνητικό πρόγραμμα, δηλαδή τη Στρατηγική της Λισαβόνας, ή πιο απλά, τις θέσεις των Ευρωπαίων εργοδοτών! Οι οποίοι λένε - μεταξύ άλλων - ότι η σύνδεση των πανεπιστημίων με τη βιομηχανία πρέπει να είναι διαρκής προτεραιότητα και ότι η γνώση πρέπει να μεταφερθεί στις επιχειρήσεις για να παραχθούν νέα προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις.

Ενδιαφέρον έχουν οι απόψεις τους και για την αγορά εργασίας, όπου κατά τη γνώμη τους πρέπει να αρθούν σύνθετοι και άκαμπτοι κανόνες οι οποίοι εμποδίζουν την επιχειρηματική ανάπτυξη, περιορίζουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (τους έπιασε ο πόνος) και οδηγούν σε αγορές εργασίας όπου τα μέλη τους προστατεύονται... υπερβολικά!!!

Προφανώς δεν έχουν την ίδια γνώμη και οι Ελληνες εργαζόμενοι γι' αυτό και πρέπει να ανασκουμπωθούν. Ερχονται πιο δύσκολα και πρέπει να τα αναχαιτίσουν. Με αγώνα σε ρότα ανατροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ