Τρίτη 8 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: Σοβαρό εργατικό ατύχημα έγινε το Σάββατο το μεσημέρι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας του Ταβουλάρη. Ο 54χρονος μανουβραδόρος Χρήστος Κυπραίος, εργάτης του συνεργείου «Μαζωνάκης», χτυπήθηκε στο κεφάλι από κομμάτι λαμαρίνας, την ώρα που με έναν ακόμα συνάδελφό του προσπαθούσαν με παλάγκο να την εφαρμόσουν στο αμπάρι του επισκευαζόμενου πλοίου «ΤΡΙΟΥΜΦ». Στο ναυπηγείο επικρατεί υπερεντατικοποίηση, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ: Ξεκίνησαν χτες οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Στα γραφεία του Συνδικάτου (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνης) οι αρχαιρεσίες πραγματοποιούνται τις εξής μέρες και ώρες: Τετάρτη 9 Απρίλη (3.30 το μεσημέρι με 8.30 το βράδυ), Πέμπτη 10 Απρίλη (3.30 το μεσημέρι με 8.30 το βράδυ), Κυριακή 13 Απρίλη (9.30 το πρωί με 4.30 το απόγευμα), Τρίτη 15 Απρίλη (3.30 το μεσημέρι με 8.30 το βράδυ).

ΝΑΟΥΣΑ: Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στο οινοποιείο του Μπουτάρη στη Στενήμαχο Νάουσας, απαντώντας στην προσπάθεια της εργοδοσίας να αποκλείσει την Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕΕΠ) από τη συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Οι εκπρόσωποι της επιχείρησης αποχώρησαν από την προηγούμενη συνάντηση που είχαν με το Σωματείο, επειδή ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΕΠ. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν εκπρόσωποι της ΠΟΕΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Νάουσας.

ΟΤΕ: Νέα 24ωρη απεργία κήρυξε για σήμερα η πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ με μοναδικό αίτημα «το δημόσιο έλεγχο του ΟΤΕ». Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους σε οργάνωση του αγώνα τους και συντονισμό της δράσης τους με άλλους κλάδους ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων και για τη διεκδίκηση ενιαίου φορέα τηλεπικοινωνιών, 100% δημόσιο στην υπηρεσία του λαού.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Την αναστολή της απεργίας αποφάσισε χτες το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδας ύστερα από πέντε συνεχόμενες βδομάδες κινητοποιήσεων, μετά από τη συμφωνία Σωματείου και υπουργού Οικονομίας για δημιουργία Επιτροπής που θα εξετάσει τον τρόπο εφαρμογής των ρυθμίσεων του νέου αντιασφαλιστικού νόμου, που αφορούν στο ταμείο κύριας σύνταξης των εργαζομένων στην Τράπεζα.

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ: Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από τις 14 Απρίλη οι γεωτεχνικοί όλης της χώρας, με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα. Οι γεωτεχνικοί φέρονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα κατά την περίοδο του Πάσχα.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εργατικό ατύχημα που οδήγησε στον τραυματισμό εργαζόμενου - βοηθού χειριστή κλαρκ σημειώθηκε την Τρίτη το πρωί στο εργοστάσιο ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στα Γιάννενα. Ο Παναγιώτης Σελάχογλου χτυπήθηκε από τη ρόδα του κλαρκ που οδηγούσε ανειδίκευτος εργάτης. Σύμφωνα με την Επιθεώρηση Εργασίας, ο προειδοποιητικός ήχος της όπισθεν από το κλαρκ ήταν απενεργοποιημένος και ο χειρισμός του γινόταν από νεοπροσληφθέντα ανειδίκευτο, που δεν είχε σχετική άδεια.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΕΗ: Το καθεστώς διαρκούς ομηρίας στο οποίο βρίσκονται οι συμβασιούχοι της ΔΕΗ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Συμβασιούχων ΔΕΗ, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή εργασία. Η Συντονιστική επισημαίνει ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις και οι διοικήσεις της ΔΕΗ κρατούν τους συμβασιούχους σε διαρκή ομηρία και απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις, τη στιγμή μάλιστα που είναι διαπιστωμένη η μεγάλη έλλειψη προσωπικού στην επιχείρηση. Οι συμβασιούχοι ζητούν την άμεση ένταξή τους στο τακτικό προσωπικό και δηλώνουν αποφασισμένοι «να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο αυτό που μας ανήκει».

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Σύσκεψη του Συντονιστικού Σωματείων Συνταξιούχων Πειραιά θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απρίλη στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά με θέμα τον προγραμματισμό δράσης τους ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική, τις πενιχρές αυξήσεις στις συντάξεις κ.ά.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Εκδήλωση - συζήτηση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, διοργανώνει, το Σάββατο 19 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα, η Επιτροπή Νέων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου (πλ. Μητροπόλεως 10, Μοναστηράκι). Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.

ΕΚΑΒ: Μειώνονται χωρίς να αντικαθίστανται οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Συνολικά υπηρετούν 3.000 και τον τελευταίο χρόνο συνταξιοδοτήθηκαν 50 διασώστες, 50 κάνουν χρήση των γονικών αδειών, ενώ δέκα πέθαναν από διάφορες αιτίες (3% μείωση). Την ίδια ώρα εκκρεμεί η προκήρυξη 250 θέσεων διασωστών από το 2007 καθώς η κυβέρνηση δεν εγκρίνει το σχετικό κονδύλι.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ: Ολοκληρώνονται αύριο οι εκλογές στο Συνδικάτο Φαρμάκου. Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν σήμερα στα γραφεία του συνδικάτου (Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όροφος, γραφείο Β΄) με την ταυτότητα (διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κλπ.) και το βιβλιάριο ασθενείας τους, 2 μ.μ. - 9 μ.μ. και αύριο 9/4, 12.30 μ.μ. - 9 μ.μ. Κάλπες στήνονται και στους χώρους δουλειάς.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Στις 17 Απρίλη θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ για το μήνα Μάη του 2008 και το δώρο του Πάσχα.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Στις κάλπες προσέρχονται από χτες οι συνταξιούχοι ΤΕΒΕ της Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη νέου ΔΣ, ΕΕ και αντιπροσώπων για την ΠΟΣ-ΟΑΕΕ. Οι εκλογές ολοκληρώνονται αύριο Τετάρτη. Οι συνταξιούχοι ψηφίζουν καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, στα γραφεία του σωματείου τους (Εγνατία 6, 1ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ