Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
Δεν περισσεύει ούτε λεπτό

Εντείνονται οι εξορμήσεις και οι περιοδείες. Σχέδιο για την περιφρούρηση της απεργίας καταρτίζουν οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα

Από προηγούμενη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από προηγούμενη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Λίγα 24ωρα απομένουν για την απεργία στις 16 Απρίλη και σε όλη τη χώρα, από τον Εβρο έως την Κρήτη, οι ταξικές δυνάμεις ορίζουν τους τόπους και την ώρα των απεργιακών συγκεντρώσεων. Παράλληλα με τις καθημερινές εξορμήσεις και τις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που εντείνονται, στο τραπέζι μπαίνει το σχέδιο περιφρούρησης της απεργίας, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της.

Οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουν ήδη πάρει απεργιακή απόφαση, με αιχμή τις κλαδικές συμβάσεις και το Ασφαλιστικό, ενώ νέες αποφάσεις προστίθενται καθημερινά από τα εκατοντάδες ταξικά σωματεία σε όλη τη χώρα, όπως των Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο Ηράκλειο και του Ιματισμού στο Αγρίνιο. Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας. Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στον Πειραιά η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό. Σήμερα, με κεντρικό ζήτημα το Ασφαλιστικό, τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης πραγματοποιούν παύση εργασιών στις 12 μ., συγκέντρωση στον Ηλεκτρικό Σταθμό και πορεία στους δρόμους του Πειραιά. Σήμερα, επίσης, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Πανελλήνια Ενωση Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και ΠΕΣ ΝΑΤ διοργανώνουν συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Τερψιθέας έξω από τον Οίκο Ναύτου.

Στην Αθήνα, για σήμερα, έχουν καθοριστεί περιοδείες στους παρακάτω, ανάμεσα σε άλλους, τόπους δουλειάς: «Αθηναϊκή», «Ευρωκλινική», ΙΚΕΑ (Αιγάλεω), «Φωκάς» (Σταδίου), εργοτάξια οδού Πειραιώς, αμαξοστάσιο Μετρό (εργοτάξιο) Ελαιώνας, «ICAP», «ACS», δημοτικά γυμναστήρια Κορυδαλλού, Κονέ, Γαϊτάνος, Βωβός, Σίντλερ.

Ξεκινάει η εφαρμογή του νόμου Πετραλιά (3655/2008)

Στην αντίπερα όχθη, η κυβέρνηση ξεκινάει την εφαρμογή του νέου αντιασφαλιστικού νόμου 3655/2008 από την τοποθέτηση των προέδρων στα υπό ενοποίηση ταμεία. Η υπουργός Απασχόλησης από τις 8 του Απρίλη υπέγραψε τη σχετική απόφαση για την πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τη θέση του προέδρου στα εξής ταμεία: ΟΑΕΕ, στο νεοσυσταθέν ταμείο του Τύπου ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, στο νέο ταμείο των επιστημόνων ΕΤΑΑ, στο νέο επικουρικό ταμείο ασφάλισης των υπαλλήλων τραπεζών και πρώην ΔΕΚΟ ΤΑΥΤΕΚΩ, καθώς και στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης ιδιωτικού τομέα ΤΕΑΙΤ, πρόνοιας ιδιωτικού τομέα ΤΑΠΙΤ και πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων ΤΠΔΥ. Η τοποθέτηση των προέδρων, όπως και στα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν, θα γίνει σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 49 Α του Κανονισμού της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ