Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ ΣΤΟ ΕΚΘ
Ομόφωνα κατά της απεργίας

Τη συναίνεσή της με τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου και των κομμάτων του επιβεβαίωσε η πλειοψηφία στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Στη συνεδρίαση της ολομέλειας, το βράδυ της Τρίτης, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του δικομματισμού (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) υπερασπίστηκαν τη συλλογική σύμβαση-ντροπή που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τους βιομηχάνους, γιατί... τόσο αντέχουν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Ενώ η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ) θεώρησε βασικό «λάθος» της ΓΣΕΕ το χρόνο που την υπέγραψε.

Ολοι μαζί αρνήθηκαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για την κήρυξη απεργίας στις 16 Απρίλη. Αποφάσισαν συλλαλητήριο για το απόγευμα της ημέρας της απεργίας προσπαθώντας να ρίξουν «στάχτη στα μάτια» και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους. Αφού στο πλαίσιο πάλης που προβάλλουν αφήνουν απ' έξω τις Συλλογικές Συμβάσεις. Επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ με προβοκάτσιες βγαλμένες από τα χαλκεία της Ασφάλειας, αφού τόλμησαν να πουν ότι με την κριτική που ασκεί στη ΓΣΕΕ στοχοποιεί και δικαιολογεί ενδεχόμενες επιθέσεις σε βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «οι πλειοψηφίες του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΕΚΘ αποδεικνύονται για τους εργαζόμενους αντίπαλοι ισάξιοι με τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους. Ο καθημερινός αγώνας για δουλειά, μεροκάματο και συνθήκες εργασίας, για ανατροπή των αντιασφαλιστικών νόμων όλων των κυβερνήσεων, μείωση των ορίων ηλικίας και αύξηση των συντάξεων για δημόσια Υγεία - Παιδεία - Πρόνοια είναι πια στο χέρι του κάθε εργαζόμενου και στην απόφασή του να "βγάλει από τη μέση" την πολιτική του κεφαλαίου και όσους την υπηρετούν στην πολιτική και το συνδικαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ