Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι «είλωτες» των νοσοκομείων

Η επίσχεση εργασίας, με αποχή και από τις εφημερίες, των ειδικευόμενων γιατρών φαίνεται να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων και ιδιαίτερα αυτών της επαρχίας. Τι δείχνει αυτό; Κάτι που «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν πολύ καλά. Οτι οι ειδικευόμενοι γιατροί όχι μόνο είναι αναγκαίοι και απαραίτητοι στα νοσοκομεία, αλλά είναι αυτοί που έχουν αναλάβει την πολλή δουλειά, που «κάνουν τη λάντζα» και στα εξωτερικά ιατρεία και στις κλινικές και στα «έκτακτα».

Κι όμως, αυτοί οι σκληρά εργαζόμενοι, οι «είλωτες των νοσοκομείων» πληρώνονται με ψίχουλα. Ο μισθός τους μόλις που φτάνει τα 900 ευρώ, ενώ δεν πληρώνονται όλες τις εφημερίες που κάνουν. Κι όσες πληρώνονται, τις εισπράττουν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν να πληρωθούν τις εφημερίες από τον περασμένο Νοέμβρη.

Με την αγωνιστική κινητοποίησή τους, οι ειδικευόμενοι γιατροί απαιτούν την άμεση πληρωμή όλων των εφημεριών. Ταυτόχρονα, στις διεκδικήσεις τους πρέπει να συμπεριληφθούν τα αιτήματα για αύξηση του βασικού μισθού τους στα 1.700 ευρώ, για 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο με μία εφημερία τη βδομάδα, για επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας κ.ά.

Αγωνιστικά στο πλευρό τους πρέπει να συνταχθούν οι ειδικευμένοι γιατροί και οι άλλοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στα Κέντα Υγείας, καθώς αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. Προβλήματα που δεν οφείλονται σε κάποια «αβλεψία» του αρμόδιου υπουργείου, αλλά στη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η οποία εμπορευματοποιεί την Υγεία και υποβαθμίζει τις παροχές της και, ταυτόχρονα, πλήττει άγρια τις εργασιακές σχέσεις, καταπατώντας βάναυσα τα δικαιώματα των εργαζομένων στο χώρο.


Π.Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ