Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
«Παγώνει» η αποχώρηση των Αμερικανών

Νέες συγκρούσεις στο Σαντρ Σίτι

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Απίθανο, χαρακτήρισε ο επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, το ενδεχόμενο να ζητήσει αποστολή επιπλέον αμερικανικών ενισχύσεων στο Ιράκ. Ενημερώνοντας για δεύτερη μέρα την αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου, υποστήριξε ότι ακόμη και αν υπάρξει επιδείνωση, θα είναι «η ύστατη λύση» που εκτιμάει ότι δε θα χρειαστεί.

Μια μέρα νωρίτερα, ο Αμερικανός στρατηγός είχε ταχτεί υπέρ του «παγώματος» της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ μετά τον Ιούλη, οπότε θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των ενισχύσεων που είχαν αποσταλεί πέρσι. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωνε, σήμερα, ότι ο Πρόεδρος Μπους «πιθανότατα» θα «εισακούσει» τις συμβουλές Πετρέους, καθώς και άλλων συμβούλων του, κατά την αναμενόμενη, για σήμερα, ομιλία του για το Ιράκ.

Εντός της κατεχόμενης χώρας, στην πέμπτη επέτειο από την πτώση της Βαγδάτης επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη. Εντούτοις, δεν έλειψαν οι συγκρούσεις στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι, όπου συνολικά από μικροανταλλαγές πυρών μεταξύ ενόπλων και των ιρακινών δυνάμεων, καθώς και από ρίψεις όλμων σκοτώθηκαν 16 πολίτες (και παιδιά) και τραυματίστηκαν 40.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ