Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θρασύτατοι και υποτελείς

Από τα κατορθώματα των ιμπεριαλιστών στη Γιουγκοσλαβία
Από τα κατορθώματα των ιμπεριαλιστών στη Γιουγκοσλαβία
Η επίσκεψη πρόσφατα του ΥΠΕΞ της Ελλάδας, κ. Γ. Παπανδρέου, στο Βελιγράδι, είχε σκοπό την αβροφροσύνη, όπως διατυμπάνιζε η κυβέρνηση! Ηθελε, λέει, να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μιλόσεβιτς και να του «ευχηθεί» νίκη στις εκλογές της 24ης Σεπτέμβρη.

Ομως, σαν γνήσιο τέκνο της αμερικανικής πλουτοκρατικής ολιγαρχίας που είναι, δεν μπόρεσε να φέρει αντίρρηση στις εντολές που του έδωσε η Ολμπράιτ. Ετσι, λοιπόν, ο κ. Γιωργάκης... συνέστησε στον Μιλόσεβιτς, οι εκλογές, στις 24 του Σεπτέμβρη, να γίνουν μέσα σε κλίμα ήπιο, με δημοκρατικές ελευθερίες, αλλιώτικα δε θα αναγνωρίσει, όπως και όλη η υπόλοιπη ευρωπαϊκή του παρέα, τα αποτελέσματα των εκλογών, σε περίπτωση νίκης του.

Αν, όμως, τις εκλογές τις κερδίσει η αντιπολίτευση, διευκρίνισε στον Μιλόσεβιτς ο ΥΠΕΞ της χώρας μας, όλοι οι δημοκράτες της Ευρώπης, όλοι αυτοί δηλαδή που πέρσι κατέστρεψαν τη Σερβία, θα αναγνωρίσουν τη νέα κυβέρνηση που θα δημιουργηθεί και θα την ενισχύσουν. Ετσι θα κλείσουν και οι πληγές, που... λόγω του Μιλόσεβιτς άνοιξαν. Εσείς, κύριε Μιλόσεβιτς, είπε ο κ. Παπανδρέου, με την άρνησή σας να παραιτηθείτε από το αξίωμά σας ως Προέδρου της Ενωμένης Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας, φέρατε σε αυτή την κατάσταση τη χώρα σας. Εσείς που δεν αφήσατε τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να μπουν ανενόχλητα στη χώρα σας και τους αναγκάσατε να σας βομβαρδίσουν και να σκοτώσουν τόσους και τόσους αμάχους και να γίνει «γης Μαδιάμ» η χώρα σας, είσαστε ο κύριος υπεύθυνος. Και επειδή, λοιπόν, φταίτε για όλα μα όλα εσείς, μην τολμήσετε να πάτε στο Κόσσοβο για προεκλογική συγκέντρωση, γιατί θα σας συλλάβουν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις σαν εγκληματία πολέμου. Γνωρίζετε βέβαια, κύριε Πρόεδρε, ότι ένταλμα σύλληψης έχει εκδώσει, προ πολλού, εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου εναντίον σας.

Κάπως έτσι θα ήθελε, εκτελώντας τις εντολές της Ολμπράιτ, να τα πει στον Πρόεδρο Μιλόσεβιτς ο ΥΠΕΞ μας, κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει μπει για τα καλά στη λίστα του For Minister Glub, οπότε και εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές του πλανητάρχη, δολοφόνου των λαών, Κλίντον.

Ομως, κύριοι Παπανδρέου και Σημίτη, οι απειλές σας - απειλές θρασύτατων υποτακτικών - δε θα περάσουν. Ολη η προοδευτική ανθρωπότητα είναι με το μέρος του δίκαιου και όχι με το μέρος των δολοφόνων του γιουγκοσλαβικού λαού.

ΦΩΤΗΣ ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ
Αντιστασιακός
Καβάλα
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ (2006-03-15 00:00:00.0)
Στον τόπο του εγκλήματος (2005-10-07 00:00:00.0)
Ομολογίες (2000-12-19 00:00:00.0)
Αμερικανόπνευστες προσπάθειες ανατροπής (2000-10-03 00:00:00.0)
Σχέδιο της CIA για ανατροπή του Μιλόσεβιτς (1999-07-06 00:00:00.0)
Για τη ΝΕΤ (1999-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ