Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ομολογίες

Γρηγοριάδης Κώστας

Το 'χουμε γράψει και υπογραμμίσει πολλές φορές και δε νομίζουμε πως υπάρχει Ελληνας πολίτης, που να έχει και την παραμικρή αμφιβολία, για την ενεργή - παραβαίνοντας ακόμη και τους τυπικούς κανόνες του διεθνούς δικαίου - ανάμειξη της ελληνικής κυβέρνησης στην ανατροπή του Σλ. Μιλόσεβιτς. Οταν, όμως, το γεγονός αυτό ομολογείται από έναν Σέρβο, κορυφαίο στέλεχος της λεγόμενης δημοκρατικής αντιπολίτευσης, τότε πρέπει να σημειωθεί, ακόμη και για ιστορικούς λόγους.

«Η σημερινή κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, υποστήριξε με πολύ ουσιαστικό τρόπο τις δημοκρατικές αλλαγές που προωθούσε η αντιπολίτευση στη Σερβία. Συνεργαστήκαμε πολύ στενά με το ελληνικό ΥΠΕΞ για την προώθηση των αλλαγών στη Σερβία». Η δήλωση ανήκει στον Μίλαν Πρότιτς, δήμαρχο Βελιγραδίου και επίδοξο αντιπρόεδρο της Σερβίας, εάν η «Δημοκρατική Αντιπολίτευση» κερδίσει τις επικείμενες εκλογές στη γειτονική μας χώρα.

Αλήθεια, εάν η κυβέρνηση μιας ξένης χώρας παρέμβει αύριο στα εσωτερικά της χώρας μας, τι θα της πει η κυβέρνηση Σημίτη και ειδικά ο Γ. Παπανδρέου; Οτι παραβιάζει τις αρχές του ΟΗΕ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ