Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ
Σε πελάγη ... θριαμβολογίας

Στη λογική της θριαμβολογίας κινήθηκε η παρέμβαση της γενικής εισηγήτριας του ΠΑΣΟΚ, Ροδούλας Ζήση, η οποία εστίασε στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, κάνοντας λόγο για «ιστορικό προϋπολογισμό» και για υλοποίηση των οραμάτων της κυβέρνησης από το 1994. Οσον αφορά την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, η Ρ. Ζήση σημείωσε ότι ένα μεγάλο μέρος των θετικών επιπτώσεων από τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος θα στηρίξει την πολιτική της κυβέρνησης σε υγεία, παιδεία και κοινωνικές παροχές.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, «είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που συζητά η Βουλή, με την Ελλάδα πλήρες μέλος της ΟΝΕ», τονίζοντας ότι «θεμελιώνει μια ελπιδοφόρα και αισιόδοξη προοπτική, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την πολιτική». «Ισχυρή οικονομία είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη, που θα δημιουργήσει το υπόβαθρο για την κοινωνική ανάπτυξη», σημείωσε η Ρ. Ζήση, αναφερόμενη στην περαιτέρω πορεία της χώρας, σημειώνοντας ότι «ο προϋπολογισμός αυτός είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο στήριξης της κοινωνίας» και βαδίζουμε στο «έτος της νέας εκκίνησης», που «υψώνει τείχη στον αναχρονισμό». Σχολιάζοντας συνολικά την κριτική που έχει ασκήσει η αντιπολίτευση, η Ροδούλα Ζήση έκανε λόγο για «βέλη από παλιά φαρέτρα» και για «φωνές που προσπαθούν να αμβλύνουν την εικόνα της αναπτυξιακής τροχιάς», τονίζοντας ότι «υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές στις πολιτικές και, συγκεκριμένα, η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που συγκρούστηκε με τη συντηρητική παράταξη».

Αναφερόμενη στις αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου, η εισηγήτρια της κυβέρνησης έκανε λόγο για «θωράκιση της οικονομίας», που αποδείχτηκε την περίοδο εκείνη, ενώ μίλησε και για «διοικητική ανασυγκρότηση», σημειώνοντας ότι «για πρώτη φορά τα δημόσια οικονομικά μας τίθενται υπό έλεγχο». Παρουσιάζοντας οικονομικά στοιχεία του προϋπολογισμού, η Ρ. Ζήση μίλησε για «αύξηση του ΑΕΠ κατά 5%» και για «περιορισμό του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης και Ο,8% του ΑΕΠ».

Αναφερόμενη στην εισοδηματική πολιτική, υποστήριξε ότι «καλύπτει τον πληθωρισμό και εξασφαλίζει στους εργαζόμενους ουσιαστική συμμετοχή στην αύξηση του ΑΕΠ». Οσον αφορά το «κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης», σημείωσε ότι «πόροι που διατίθονταν για το δημόσιο έλλειμμα απελευθερώνονται για να στηρίξουν την κοινωνική μας πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ