Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Υπόθεση της ΝΔ ο Αβραμόπουλος...

Το «κόμμα Αβραμόπουλου είναι εσωτερική υπόθεση της ΝΔ». Με αυτή τη γραμμή συνεχίζει να κινείται προς τα έξω το ΠΑΣΟΚ, αν και στην πραγματικότητα η πολιτική κινητικότητα που έχει προκληθεί απασχολεί το εσωτερικό της κυβέρνησης. Χτες ο Δ. Ρέππας, ερωτώμενος για το θέμα, απάντησε ότι «οι διεργασίες στο χώρο της συντηρητικής παράταξης είναι πολλές και σύνθετες αυτή την περίοδο», συμπληρώνοντας ότι «οι διεργασίες αυτές δεν αφορούν το χώρο της δικής μας παράταξης». Σημείωσε, δε, ότι δε θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Ωστόσο τόσο ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού (σε άρθρο του στην «Ημερησία»), όσο και στελέχη του ΠΑΣΟΚ (όπως ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσ/νίκης Θ. Λαζαρίδης) δεν κρύβουν ότι η ενίσχυση της πολιτικής ρευστότητας που προκαλούν οι εξελίξεις αφορά άμεσα το κόμμα τους. Οσο για τον Κ. Σκανδαλίδη αν και μίλησε για «κόμμα που κυοφορήθηκε και γεννήθηκε στους κόλπους της συντηρητικής παράταξης», ωστόσο, απευθυνόμενος στη Β1 νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, υπεραμύνθηκε της ανάγκης «αλλαγής» του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά την εσωτερική κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φρόντισε να απαντήσει στα λεγόμενα του Θόδωρου Πάγκαλου, που σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» αφού είπε ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι το μη χείρον», επιτέθηκε στον τρόπο λειτουργίας του υπουργικού συμβουλίου (σ.σ.: είναι πολύ «ακαδημαϊκός», είπε...) και της εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, διά του... εκθειασμού του πρώην υπουργού. «Ο κ. Πάγκαλος είναι ένα σημαντικό στέλεχος, ένας παράγοντας της δημόσιας ζωής της χώρας, εξέφρασε τις απόψεις του... (και) οι απόψεις αυτές, από όποιον και αν εκφράζονται, γίνονται πάντοτε σεβαστές», δήλωσε ο Δ. Ρέππας, θέλοντας να αποστερήσει από τον πρώην υπουργό κάποιο περιθώριο για αντιπαράθεση ή να αναζωπυρώσει εσωτερικές αντιδικίες, ειδικά ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού. Με ανάλογη συγκαταβατική διάθεση σχολίασε και τις δηλώσεις Τσοχατζόπουλου, ο οποίος εξέφρασε «προβληματισμούς» για τον κοινωνικό χαρακτήρα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ...

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι ο Δ. Ρέππας απέφυγε να απαντήσει με άμεσο τρόπο στο θέμα της διαρχίας και στο αν ο πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο επόμενο συνέδριο. Περιορίστηκε στην έμμεση αναφορά ότι «αυτό αφορά το ίδιο το Κίνημα και τις εσωτερικές λειτουργίες του», για να συμπληρώσει ότι «όπως μέχρι τώρα, έτσι και στο μέλλον, το ΠΑΣΟΚ, με την ίδια επιτυχία, θα αντιμετωπίσει τα ανάλογα θέματα που αφορούν τη λειτουργία και την εκπροσώπησή του».

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι αύριο ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα δεχτεί ομάδα βουλευτών του κόμματός του (συνάντηση που γίνεται μετά την «κίνηση Τσουκάτου» που υπέγραψαν 53 βουλευτές), ενώ το απόγευμα θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του ΕΓ με θέμα τις οργανωτικές αλλαγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ