Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μάχη συσχετισμών στο Δήμο Αθηναίων

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός του ερχόμενου έτους, αναμένεται να μεταφερθεί η «κόντρα» που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της παράταξης του Δ. Αβραμόπουλου, μετά την επίσημη αναγγελία του τελευταίου ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο πως αμφότερες οι πλευρές - δηλαδή οι δημοτικοί σύμβουλοι, που έσπευσαν να δηλώσουν τη στήριξή τους στον Δ. Αβραμόπουλο είτε ως δήμαρχο είτε ως αρχηγό κόμματος, και οι άλλοι, που μένουν πιστοί στη Ρηγίλλης - θα επιχειρήσουν να δείξουν πως κρατούν μακριά από το πεδίο της αντιπαράθεσης, τα του Δήμου. Ως εκ τούτου, το πιο πιθανό είναι την Παρασκευή, οπότε και θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός του 2001, να υπάρξει ομοφωνία στην ψήφισή του, με ενδεχόμενες «σκληρές παρατηρήσεις» για το θεαθήναι από την πλευρά των «αντιφρονούντων», που εκφράζει κατά κύριο λόγο ο Αγγ. Μοσχονάς.

Το περασμένο Σάββατο, ο Δ. Αβραμόπουλος συγκάλεσε σύσκεψη με αντικείμενο τον προϋπολογισμό. Στη σύσκεψη μετείχαν 16 δημοτικοί σύμβουλοι: Ευ. Βελέντζα, Μ. Αδαμοπούλου, Κ. Μαρνέρη - Κατσαμπέ, Ε. Ευαγγελίδου, Ν. Απέργης, Γ. Πιερρουτσάκος, Ν. Γιατράκος, Αρτ. Αναπλιώτης, Φ. Παπαθανασίου, Γ. Γκογκοζότος, Α. Κανελλοπούλου, Ζ. Χατζηφωτίου, Κ. Κατριβάνου, Χ. Ρίζος, Π. Παπαϊωάννου και Γ. Βαρδαλάκης (γενικός γραμματέας του Δήμου). Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναζητήθηκαν καν οι Αγγ. Μοσχονάς και Δ. Αποστολόπουλος, ενώ οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι επιχειρήθηκε να ενημερωθούν, ώστε να παραστούν στη σύσκεψη, αλλά δεν έγινε κατορθωτό. Την ίδια ώρα, ο Π. Παπαϊωάννου διαψεύδει την ένταξή του στο κόμμα Αβραμόπουλου, ενώ η Ευ. Βελέντζα και ο Γ. Βαρδαλάκης ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από την ΚΕ της ΝΔ. Η μάχη των συσχετισμών μεταξύ της Ρηγίλλης και του νέου κόμματος θα ενταθεί το επόμενο διάστημα και γι' αυτό αρμόδια στελέχη της ΝΔ δηλώνουν ότι «τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα».

Το κύριο, πάντως, είναι ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Αβραμόπουλου, σχεδόν στα τυφλά, ψήφιζαν ομόφωνα όλους τους προϋπολογισμούς που έβαλαν για τα καλά βαθιά το χέρι στην τσέπη των δημοτών. Να υπογραμμίσουμε, τέλος, ότι το πλεόνασμα των 6,5 δισ. δραχμών, που υποστηρίζει ο Δ. Αβραμόπουλος ότι θα υπάρχει στο νέο προϋπολογισμό, δεν είναι παρά το ταμειακό υπόλοιπο του δανείου, ύψους 10 δισ. δραχμών, που σύναψε πρόσφατα η διοίκηση του Δήμου. Επίσης από το 1995 ο Δ. Αβραμόπουλος έχει χαρατσώσει άγρια τους Αθηναίους, αφού έχει αυξήσει κατά 86,6% τα τέλη στις κατοικίες και κατά 85,7% τα καταστήματα.

Πάντως το νέο κόμμα, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλ. Κοτζιά, δεν αναμένεται να κατεβάσει υποψήφιο στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά, αντίθετα, θα στηρίξει μετεκλογικά όσους ακομμάτιστους προκύψουν από αυτές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατηγορούν τον Αβραμόπουλο σύμβουλοι της παράταξής του(2001-10-20 00:00:00.0)
Αναδίπλωση Αβραμόπουλου για το νέο δάνειο(2001-09-07 00:00:00.0)
Εικόνα κινητικότητας και διάσπασης(1999-01-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1998-10-14 00:00:00.0)
Ωρα για εισαγγελέα(1998-07-04 00:00:00.0)
Θέλουν να τους έχουν ομήρους(1997-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ