Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ωρα για εισαγγελέα

Η ιστορία είναι σοβαρή όσο κι αν ακούγεται γελοία. Ο Δήμος Αθηναίων - η ελεγχόμενη πλειοψηφία του Δ. Αβραμόπουλου δηλαδή - "κατάπιε" στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον πιο χοντροκομμένο τρόπο, εξόφθαλμη απάτη, για να εξυπηρετήσει γνωστό της ιδιοκτήτη καταστήματος.

Οπως είναι γνωστό, στην περιοχή του Θησείου λόγω κορεσμού έχουν ανασταλεί οι εκδόσεις αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά και τις ορδές των... δήθεν παραδοσιακών καφενείων - περισσότερο με μπαρ μοιάζουν - που κατέκλυσαν την περιοχή.

Για ευνόητους λόγους, από την αναστολή εξαιρούνται όσα καταστήματα διατηρούν την ίδια χρήση. Σε αυτή την εξαίρεση αποφάσισε να βασιστεί ιδιοκτήτης καταστήματος της οδού Νηλέως 1, προκειμένου να το νοικιάσει έναντι υψηλού τιμήματος, όπως μαθαίνουμε, για... παραδοσιακό καφενείο, στον Ι. Μπαστιανάκη. Αλλά επειδή καφενείο στη Νηλέως 1 δεν υπήρχε, ο ιδιοκτήτης βρήκε κάποια υπερήλικη κυρία της περιοχής, η οποία βεβαίωσε ενόρκως την ύπαρξη καφενείου στην ίδια διεύθυνση: Από το... 1941 μέχρι το 1954. Τόσο πρόσφατα.

***

Το 3ο Διαμερισματικό Συμβούλιο, προς τιμήν του, απέρριψε ομόφωνα την προκλητική αίτηση, αλλά οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν... άλλη γνώμη. Ούτε η γενική θυμηδία, ούτε η σφοδρή καταγγελία της παρανομίας από τον επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λεων. Αυδή,και τους δημοτικούς συμβούλους Ηρα Βαλσαμάκη και Δ. Εφραιμίδη,τους πείραξαν.

Ηταν τόσο αποφασισμένοι, ώστε ακόμα και ο εύθικτος σε άλλες περιπτώσεις πρόεδρος, Α. Αναπλιώτης - ο οποίος δεν ανέχεται, όχι τρίτο πρόσωπο, αλλά ούτε κουνούπι στην αίθουσα της συνεδρίασης - δεν ενοχλήθηκε καθόλου από την παρουσία και την κατ' ιδίαν συζήτηση με την αρμόδια για τα καφενεία αντιδήμαρχο, κ. Βελέντζα, του προέδρου του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων, ο οποίος - άγνωστο γιατί - έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση.

***

Μια μόνο δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας αρνήθηκε να συνεργήσει και ψήφισε "παρών". Οι υπόλοιποι μη μας πουν ότι δεν ήξεραν - δεν κατάλαβαν, γιατί το ανθοπωλείο,που λειτουργούσε στην πραγματικότητα τα τελευταία 26 ολόκληρα χρόνια στην οδό Νηλέως 1 στο Θησείο, είχε πρώην διαμερισματικός σύμβουλος της παράταξής σας, εντιμότατοι σύμβουλοι του Δ. Αβραμόπουλου!

Ούτε ο εισαγγελέας πρόκειται να σας πιστέψει...

Γ. Τρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ