Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε πύρινο κλοιό η χώρα

Δεκάδες πυρκαγιές ξέσπασαν χτες σε πολλές περιοχές

Πέντε μεγάλες πυρκαγιές και δεκάδες άλλες μικρότερες σε ολόκληρη τη χώρα κράτησαν επί ποδός πολέμου το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων της χώρας. Οι υψηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για να βρεθεί η χώρα σε ένα πύρινο κλοιό.

Τα μέτωπα της φωτιάς στο Δερβένι,στο Σοφικό και τον Αγιο Ιωάννη Εύβοιας εξακολουθούσαν και χτες να καταστρέφουν δασικές εκτάσεις, ενώ μεγάλο πονοκέφαλο προκάλεσαν νέες πυρκαγιές στη Μεσσηνία,στη Θήβα και την Κόρινθο.

Το μεσημέρι ξέσπασαν οι πυρκαγιές στο Λεοντάρι Μεγαλόπολης,όπου μέχρι το βράδυ είχαν καεί πάνω από 600 στρέμματα θαμνωδών εκτάσεων, και στο Κατρερόλι Μεσσηνίας,όπου καταστράφηκαν πέντε σταυλαποθήκες, ένα ελαιοτριβείο και 500 στρέμματα αγροτικών καλλιεργιών, ενώ τέσσερις πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, λόγω ελαφρών τραυματισμών.

Το απόγευμα πολλές εστίες εκδηλώθηκαν στο Νομό Κορινθίας κατά μήκος του παλιού και νέου εθνικού δρόμου Αθηνών - Πάτρας (Πελίνι,Ξυλόκαστρο,Διμηνιό,Καλλιθέα,Πύργος). Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν επίσης στην Αμοργό,στον Πρόδρομο Βοιωτίας,στη Μεσάριστα Μεσολογγίου, στο Βατόλακκο Χανίων και στην Ελάτη Βυτίνας.

Φωτιά ξέσπασε επίσης και σε θαμνώδη περιοχή πίσω από το Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων στο Δαφνί, αλλά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα είχαν καθηλωθεί κατά τη διάρκεια της μέρας στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που ήταν απαγορευτικές για ασφαλείς πτήσεις. Τα εφτά αεροπλάνα εστάλησαν το απόγευμα στις μεγάλες πυρκαγιές της Κορινθίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ