Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ"
ΟΧΙ στα Σύμφωνα της ανεργίας!

Συγκέντρωση - συζήτηση για την ανεργία και τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης διοργάνωσε η Κίνηση. Ο Παν. Σαντζαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω, κατήγγειλε τη σημερινή διοίκηση του δήμου, και τις υπόλοιπες παρατάξεις, γιατί παίρνουν θέση στο πλευρό της κυβέρνησης, προωθώντας αυτά τα Σύμφωνα

Ακολουθώντας πιστά την κυβερνητική πολιτική και στο σοβαρό θέμα της ανεργίας, η Δημοτική Αρχή του Αιγάλεω, καθώς και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις εκτός από τη "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση", προωθούν και στην πόλη τους τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης.

Στον αντίποδα αυτής της αντεργατικής πολιτικής, η ΔΑΣ διαλέγει το δρόμο του αγώνα και της ενημέρωσης των εργαζομένων της πόλης, επιλογή που επιβεβαίωσε και προχτές το βράδυ στην ανοιχτή συγκέντρωση - συζήτηση, που διοργάνωσε στο Μπαρουτάδικο, με θέμα την ανεργία.

Εκατοντάδες Αιγαλιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΔΑΣ και άκουσαν από τον επικεφαλής της και υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Σαντζαρίδη,τον Γιάννη Σταυρόπουλο,μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και την Ερικα Βάτση,μέλος της Επιτροπής Ανέργων Αθήνας, τι επιφυλάσσει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους με το νέο εργατικό νομοσχέδιο, αλλά και τι θα σημάνει για τα κεκτημένα δικαιώματά τους η εφαρμογή των ΤΣΑ.

Ανοίγοντας τη συγκέντρωση, ο Παν. Σαντζαρίδης κατήγγειλε τη σημερινή διοίκηση του δήμου, τον δήμαρχο - τον οποίο στηρίζει ο ΣΥΝ - και τις υπόλοιπες παρατάξεις, ότι παίρνουν θέση στο πλευρό της κυβέρνησης, προωθώντας την πολιτική της επιλογή για τα ΤΣΑ. Πρόσθεσε ότι τα ποσοστά ανεργίας στο Αιγάλεω είναι από τα υψηλότερα, ενώ το τοπικό παράρτημα του ΟΑΕΔ εκτιμά πως η ανεπίσημη ανεργία και η υποαπασχόληση στην πόλη είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε, ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου απαντάει σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα με τα ΤΣΑ, τα οποία, όχι μόνο αποπροσανατολίζουν τους άνεργους και τους εργαζόμενους, αλλά και σαρώνουν τις λαϊκές κατακτήσεις. "Είναι το "δώρο" της σημερινής διοίκησης προς το λαό της πιο εργατικής συνοικίας της Αθήνας", τόνισε και κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι απέχει από κάθε εκδήλωση συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους της πόλης.

Η Ερικα Βάτση τόνισε στην ομιλία της ότι ποτέ δεν υπήρξε, ούτε υπάρχει, πραγματική στατιστική της ανεργίας και όσα στοιχεία υπάρχουν δεν αποδίδουν τη - χειρότερη - πραγματικότητα. Εστω, όμως, και με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, η εγγεγραμμένη ανεργία τον περασμένο Μάη έφτασε στο 9,12% από 6,83% τον Μάη του '97. Δηλαδή, 267.244 εγγεγραμμένοι άνεργοι, από τους οποίους επιδοτούνται οι 113.274, δηλαδή οι λιγότεροι από τους μισούς. Κατά μέσο όρο, τον προηγούμενο μήνα γίνονταν 811 απολύσεις ημερησίως! Τον Απρίλη κήρυξαν πτώχευση 329 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και άλλες 760 υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης.

Αναφερόμενη στους τρόπους εξαπάτησης των ανέργων από την κυβέρνηση, είτε με τα ΚΕΚ είτε με τα ΤΣΑ, αλλά και στο νομοσχέδιο που καταργεί το οχτάωρο και τα άλλα εργασιακά δικαιώματα, η ομιλήτρια υπογράμμισε ότι δέσμια αυτής της πολιτικής είναι και η σημερινή Δημοτική Αρχή του Αιγάλεω. "Πρώτη απ' όλους τους δήμους της Δυτικής Αθήνας ψήφισε τα ΤΣΑ που χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης για την εξασφάλιση της κοινωνικής συναίνεσης και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων", στοχεύοντας "στη χειραγώγηση του εργατικού κινήματος", τόνισε. Τέλος, κάλεσε τους δημότες να εκλέξουν δημοτική αρχή που θα είναι αντίθετη με τη φορομπηχτική πολιτική, "για να κερδίσουμε το δικαίωμα στη ζωή".

Ο Γ. Σταυρόπουλος ανέλυσε τα κύρια σημεία του αντεργατικού νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι "η κυβέρνηση έρχεται να απαλλάξει τους εργοδότες από τις ελάχιστες υποχρεώσεις τους προς τους εργάτες". Αναφέρθηκε στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 23 Ιούλη - σημειώνοντας πως αναγκάστηκαν οι κυρίαρχες δυνάμεις σε αυτήν να πάρουν μια τέτοια απόφαση, πιεζόμενες από τη λαϊκή κατακραυγή - και κατέληξε πως όλη η εργατική τάξη πρέπει να δώσει το "παρών". Τη συγκέντρωση χαιρέτισε και εκπρόσωπος του Σωματείου Οικοδόμων, ενώ παραβρέθηκαν πλήθος μαζικών φορέων και οργανώσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες 65 εργαζόμενοι (2003-04-12 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις δημοτικών παρατάξεων (2002-05-22 00:00:00.0)
Οταν η πρόνοια ανατίθεται σε ιδιώτες (2000-12-01 00:00:00.0)
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις (2000-04-22 00:00:00.0)
Δεν έγιναν ακόμα τα αντιπλημμυρικά (1998-05-14 00:00:00.0)
Παιχνίδι στις πλάτες και των ανέργων (1998-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ