Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Δημοτικοί ... "σεκιουριτάδες"!

Νέα "μαθήματα εκσυγχρονισμού" από τη Δημοτική Αρχή. Αυτή τη φορά, στο όνομα της πάταξης της ανεργίας, θα πληρώνει τη φύλαξη ...ιδιωτικών εγκαταστάσεων!

Σε επιχείρηση ..."σεκιούριτι" πάει να μετατρέψει τη Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Εργων Οικιστικής και Πολεοδομικής Ανάπλασης (ΔΕΤΕΟΠΑΝ) η Δημοτική Αρχή της Νίκαιας, συγχρονισμένη πλήρως με την κυβερνητική πολιτική των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης (ΤΣΑ)!

Σαν "εργαλείο" αυτής της μετατροπής χρησιμοποιεί το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης "Job Spring", στο οποίο εντάχθηκε με όλη την προχειρότητα που τη χαρακτηρίζει, χωρίς να γνωρίζει ούτε το ποσό των χρημάτων που θα πάρει!

Η ιστορία του συγκεκριμένου προγράμματος στη Νίκαια είναι τραγελαφική. Η Δημοτική Αρχή ενέταξε το πρόγραμμα στα πλαίσια της - ήδη "αμαρτωλής" - ΔΕΤΕΟΠΑΝ, θέλοντας να δημιουργήσει "νέα επιχειρηματική δομή", με αντικείμενο αρχικά την "Κατασκευή, συντήρηση και επισκευή των κτιρίων της περιοχής - Επισκευαστικό Κέντρο". Το σχέδιο συνάντησε τις αντιδράσεις των τεχνιτών της περιοχής και των σωματείων τους, με αποτέλεσμα η Δημοτική Αρχή να... "μαζευτεί".

Οχι όμως για πολύ. Το νέο σχέδιο που ετοίμασε ονομάζεται "υπηρεσίες φύλαξης σχολικών συγκροτημάτων" και αφορά στην πρόσληψη 6 φυλάκων σχολείων και τη διάθεση οχημάτων, με κόστος που θα ανέλθει στα 23 εκατομμύρια δραχμές. Οι εμπνευστές του σχεδίου όμως δε σταματούν εκεί. Προτείνουν τη "διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών φύλαξης και προς τον ιδιωτικό τομέα (εμπορικοί δρόμοι, καταστήματα, τράπεζες κλπ.), άλλους φορείς του δημοσίου που έχουν εγκαταστάσεις στα όρια του δήμου (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ κτλ.)"!

Στόχος, η αύξηση της "ελκυστικότητας της περιοχής σε νέους επενδυτές για την εγκατάσταση και νέων οικονομικών δραστηριοτήτων που θα συμβάλουν στην αύξηση της τοπικής απασχόλησης"...

Στους "συμβαλλόμενους φορείς" του σχεδίου περιλαμβάνονται ο ΟΑΕΔ, δημοτικές επιχειρήσεις, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Νομαρχία Πειραιά, ο ΟΣΚ και καταστηματάρχες- επιχειρηματίες. Με λίγα λόγια, επιδιώκεται να μπουν και φορείς κάθε άλλο παρά "επιχειρηματικοί", από τον ΟΑΕΔ μέχρι εργατικά κέντρα, στην λογική των ΤΣΑ αλλά και της ανταποδοτικότητας.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος της "Δημοκρατικής Ενότητας" Στέλιος Μπενετάτος κατήγγειλε ότι τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, που συνδέονται άμεσα με το πρόγραμμα, χρησιμοποιούνται σαν αναχώματα στη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που ενισχύει τη φτώχεια και την ανεργία. Πρόσθεσε ότι η ΔΕΤΕΟΠΑΝ θα μετατραπεί σε εταιρία "σεκιούριτι", ενώ με το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι γνωστό ούτε καν το οικονομικό όφελος του δήμου. Υπενθύμισε επίσης ότι η ΔΕΤΕΟΠΑΝ είναι ήδη χρεωμένη με 150 εκατομμύρια δραχμές σε εργολάβους, παρά τις εκατοντάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις της δημοτικής αρχής που απορρόφησε η επιχείρηση!Τέλος υπογράμμισε πως μετά τη λήξη του προγράμματος είναι πολύ πιθανό η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε χαράτσωμα των γονιών για τη διατήρηση των σχολικών φυλάκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ