Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ"
Να προστατέψουμε τα δάση μας

Αποφασισμένοι να ανατρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης, που με νομοσχέδιο προωθεί το ξεπούλημα των δασών στους καταπατητές, και να προστατέψουν τον Υμηττό, δήλωσαν κάτοικοι της Ηλιούπολης σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η παράταξη

Το ξεκίνημα ενός νέου αγώνα, με σκοπό να διασωθούν τα δάση και να ανατραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης, που με νομοσχέδιο - το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή - δίνει τη δυνατότητα στους καταπατητές να εξαγοράσουν δημόσιες και δασικές εκτάσεις που έχουν καταπατήσει, σηματοδότησε η προχτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της "Δημοκρατικής Ενότητας Ηλιούπολης", στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Σ' αυτή την πόλη που από τις αρχές της δεκαετίας του '80 - όπως τόνισαν τόσο οι παρευρισκόμενοι όσο και ο υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοκρατικής Ενότητας" Ηλιούπολης, Κυριάκος Κανελλόπουλος - οι ελεύθεροι χώροι, οι οποίοι σήμερα υπάρχουν, διασφαλίστηκαν με αγώνες του τότε δημάρχου της παράταξης Δημήτρη Κιντή μαζί με το λαό, δεν μπορεί σήμερα να χαρίζονται και η δημόσια περιουσία να αφήνεται στο έλεος των καταπατητών. Δεν μπορεί, με το πρόσχημα της αύξησης των εσόδων του κράτους, να ξεπουληθούν ακόμα και τα δάση της χώρας.

Αυτή την πολιτική πρέπει ο λαός με την ψήφο του, στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, να την καταδικάσει, τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας",Θεοχάρης Παπαμάργαρης."Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισήμανε, στρατηγική επιλογή των κυρίαρχων δυνάμεων και των πολιτικών τους εκφραστών είναι η μετατροπή της από λαϊκό θεσμό, σε κρίκο μέσω του οποίου θα περάσουν την πολιτική τους. Σε συνένοχο και νέο φοροεισπράκτορα, σε επιχειρηματία. Αυτή όμως την Αυτοδιοίκηση, έθεσε το ερώτημα ο Θ. Παπαμάργαρης, έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός; Η ΝΑΣ λέει όχι! Ο λαός και ο τόπος έχουν ανάγκη από Τοπική Αυτοδιοίκηση - λαϊκό θεσμό και φορέα επίλυσης των πραγματικών λαϊκών προβλημάτων".

Ο Κυριάκος Κανελλόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε αναλυτικά στην πολιτική του Δήμου στις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν δημοτική αρχή ήταν η "Δημοκρατική Ενότητα" και τόνισε: "Τότε είχαμε διασφαλίσει πάνω από 500 στρέμματα στην πόλη, που αξιοποιήθηκαν σαν ελεύθεροι χώροι για το λαό της Ηλιούπολης. Η κατάκτηση αυτή έγινε με αγώνα και κινητοποιήσεις του λαού μαζί με τη δημοτική αρχή. Η σημερινή δημοτική αρχή δε φαίνεται να ανησυχεί για το μέλλον της δημόσιας περιουσίας, ωστόσο η Κίνησή μας επιδιώκει να ανοίξει ξανά το δρόμο του αγώνα και να ξαναζωντανέψουμε την αντίσταση του κόσμου".

Από την πλευρά του ο Αντώνης Ραλλάτος,μέλος της ΝΑΣ, αναφέρθηκε στη σημερινή οικολογική υποβάθμιση που παρουσιάζει ο Υμηττός και τόνισε ότι: "για την κατάσταση αυτή, βασική αιτία είναι η για δεκαετίες ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Τα προβλήματα του Υμηττού δεν είναι διαχειριστικά. Το ζήτημα είναι η παρέμβαση της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής στο φυσικό περιβάλλον και τα δάση του Λεκανοπεδίου, με στόχο την οικολογική τους ανόρθωση και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων".

Ο Αντ. Ραλλάτος αναφέρθηκε αναλυτικά στα σχέδια κάποιων κερδοσκόπων τα οποία (με τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής) καταστρώνουν για την εκμετάλλευση των δασών, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και την άλλη πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί. "Η πολιτική που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων είναι αυτή που θα υλοποιήσει την οικολογική ανόρθωση των δασών του Λεκανοπεδίου μέσα από μια ριζικά διαφορετική πολιτική, με επίκεντρο τη συνολική προστασία του Υμηττού, αλλά και των δασών στους ορεινούς όγκους του Λεκανοπεδίου και με την ανάδειξη του ρόλου τους ως δασικά οικοσυστήματα", τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ