Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
7Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ενάντια στον εθνικισμό και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Στη Χίο και τον Τσεσμέ σήμερα και αύριο οι αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις

Η "βάση της ειρήνης" έχει στηθεί από σήμερα το πρωί στην παραλία Λευκωνιάς, στο Κοντάρι της Χίου. Για δύο μέρες, σήμερα και αύριο, χιλιάδες νέοι και νέες από κάθε γωνιά της χώρας, μαζί με εκπροσώπους τουρκικών και κυπριακών (Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι) οργανώσεων στέλνουν μήνυμα φιλίας και συνεργασίας των λαών των τριών χωρών. Διαδηλώνουν τη θέλησή τους για κοινή δράση ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, για Κύπρο ενωμένη, ανεξάρτητη και αποστρατικοποιημένη.

Το λιμάνι του Πειραιά χτες γέμισε κόκκινες σημαίες και νιάτα. Από νωρίς το απόγευμα, οι νέοι σε μια "εκστρατεία" ειρήνης, είχαν συγκεντρωθεί εκεί από νωρίς το απόγευμα, για να αναχωρήσουν με δύο πλοία για τη Χίο, όπου για δύο μέρες θα διαδηλώσουν ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, αλλά και θα διασκεδάσουν και θα τραγουδήσουν, καθώς η διασκέδαση και ο πολιτισμός είναι πια αναπόσπαστα κομμάτια των αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων της ΚΝΕ.

Φέτος, η συμμετοχή της νεολαίας στη νεανική κατασκήνωση της ειρήνης, ξεπέρασε σε αριθμό την περυσινή. Λίγο μετά τις 6 μ.μ., είχαν ήδη αρχίσει να επιβιβάζονται στο πλοίο "Αγ. Ραφαήλ", με το οποίο αναχώρησαν στις 7.30 μ.μ. οι νέοι από διάφορες περιοχές της χώρας. Αργότερα, αναχώρησε και το πλοίο "Μυτιλήνη", με το οποίο ταξίδεψαν οι νέοι και οι νέες από την ΑΘήνα και τον Πειραιά.

Χτες το μεσημέρι έφτασαν στη Χίο οι αντιπροσωπείες του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης Τουρκίας (ODP) με επικεφαλής τον Νιχάτ Τοπαλκατσή και της Ενωσης Τουρκοκύπριων Φοιτητών με επικεφαλής την Κεριμέ Ντογκάλ,ενώ σήμερα το πρωί αναμένεται η αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ Κύπρου με επικεφαλής τον γραμματέα της Στέφανο Στεφάνου.

Σήμερα,στις 10.30 π.μ. γίνεται στο "Ομήρειο" Πνευματικό Κέντρο Χίου η διεθνής συνάντηση των οργανώσεων ΚΝΕ,ΕΔΟΝ Κύπρου,Ενωση Τουρκοκύπριων Φοιτητών,Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης Τουρκίας,με θέμα την κοινή διακήρυξη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Αμέσως μετά οι εκπρόσωποι των παραπάνω οργανώσεων δίνουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σήμερα επίσης, στις 6.30 το απόγευμα γίνεται συγκέντρωση στην κατασκήνωση στο Κοντάρι και αμέσως μετά η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στους δρόμους του νησιού. Η πορεία θα καταλήξει στις 8.30 μ.μ. στην προκυμαία, όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση. Η εκδήλωση περιλαμβάνει χορευτικό συγκρότημα της ΚΝΕ, χαιρετισμούς από τους εκπροσώπους των παραπάνω οργανώσεων και την ομιλία από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκο Σοφιανό.Θα ακολουθήσει η συναυλία με την Μ. Δημητριάδη και τον Γ. Θωμόπουλο.

Αύριο, το πρωί στις 8.30, αντιπροσωπεία της ΚΝΕ θα αναχωρήσει για το Τσεσμέ. Εκεί στις 4 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση και στη συνέχεια θα γίνει συνάντηση με εκπροσώπους τουρκικών οργανώσεων. Το απόγευμα θα ακολουθήσει συναυλία. Επίσης, στο Τσεσμέ η αντιπροσωπεία θα ξεναγηθεί στις περιοχές των Αλατσάτων,Βουρλών και Αγίας Παρασκευής από το δήμαρχο Τσεσμέ Νουρί Ερντάν.

Οι υπόλοιποι διαδηλωτές της ειρήνης που θα παραμείνουν στη Χίο θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, μέχρι τις 5.30 το απόγευμα, οπότε οι νέοι θα αναχωρήσουν για το λιμάνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ