Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ"
Πάλη για κοινή αντίσταση και δημιουργική δράση

Υποψήφιος νομάρχης Μαγνησίας ο Απόστολος Νάνος

"Δεν υποσχόμαστε. Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε, με κάθε μέσο, την προώθηση της συμπόρευσης και συνεργασίας για κοινή αντίσταση και δημιουργική δράση".Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στους συγκεντρωμένους στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Βόλου την περασμένη Τετάρτη, ο υποψήφιος Νομάρχης Μαγνησίας, που θα στηρίξει η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία"(ΝΑΣ), Απόστολος Νάνος.

"Είναι άξιος να είναι επικεφαλής της ΝΑΣ", τόνισε ο νομαρχιακός σύμβουλοςΑντ. Παππάς,παρουσιάζοντας τον υποψήφιο νομάρχη, στην κατάμεστη, από φίλους της ΝΑΣ, εκπροσώπους μαζικών και τοπικών φορέων, αλλά και της Αυτοδιοίκησης, αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτή η εκλογική μάχη έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, αφού ο συνδυασμός αγωνίζεται για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Αυτή αποτυπώνεται και στη δράση της σημερινής νομαρχιακής αρχής, η οποία, όπως είπε ο Αντ. Παπάς, δεν έχει να παρουσιάσει ούτε ένα αναπτυξιακό έργο. Εδωσε μόνο υποσχέσεις και λειτούργησε ως διεκπεραιωτής της κυβερνητικής πολιτικής.

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια ο Απ. Νάνος σημείωσε πως το κύριο στις ερχόμενες εκλογές είναι να πραγματοποιηθεί η αγωνιστική συμπαράταξη και η νίκη όλων των δυνάμεων και ανθρώπων, που ανεξάρτητα από τις ειδικότερες πολιτικές επιλογές τους, θέλουν να εκφράσουν και να φέρουν στο προσκήνιο τα προβλήματα των εργαζομένων. Που αντιστέκονται και δε συμβιβάζονται με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, την υποβάθμιση και συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών και παροχών, τη μετατροπή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) σε μέσο προώθησης της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής.

Χαρακτηριστικά, στο σημείο αυτό, ο υποψήφιος Νομάρχης Μαγνησίας τόνισε ότι η περίφημη αποκέντρωση, που επικαλείται η κυβέρνηση, "δεν είναι τίποτε άλλο από μια μεταβίβαση στους νομούς και τους δήμους, των υποχρεώσεων του κράτους, για να πληρωθούν τελικά από το λαό". Σήμερα - συνέχισε - η οικονομική κατάσταση της ΝΑ είναι τραγική. Τα οικονομικά της δεν ανταποκρίνονται σ' έναν αναπτυξιακό χαρακτήρα, αλλά ούτε καν σε έναν καλό μηχανισμό εκτέλεσης διοικητικών υπηρεσιών. Οι δαπάνες πετσοκόβονται και τα έργα των ΝΑ καθορίζονται από ένα πρόγραμμα επενδύσεων, πλήρως εναρμονισμένο στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι δε εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα παραγωγικής αξιοποίησης, μισθών και πελατειακής πολιτικής.

Αναφερόμενος στις διάφορες υποψηφιότητες που πλασάρονται με τον μανδύα του "ανεξάρτητου", ο Απ. Νάνος τόνισε ότι "εξυπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες και αποτελούν μεθοδευμένες προσπάθειες συγκράτησης ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο, βλέποντας τις διαρροές του να αυξάνονται, στήνει "αναχώματα" για να ελέγξει τις απώλειές του". Κοινός τους στόχος - συνέχισε- είναι η υποταγή του λαού στις επιλογές της κυρίαρχης ιδεολογίας, η συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική και κυρίως η φαλκίδευση και υποτίμηση της οργανωμένης κοινωνικοπολιτικής δράσης.

Τέλος, ο Απ. Νάνος σημείωσε πως η ΝΑΣ θα συνεχίσει να παλεύει για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, ενάντια στη συρρίκνωση, την ανεργία, τη μονόπλευρη λιτότητα και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής,οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Α. Λουμπιώτης και Λ. Γκάγκας,ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ, Μ. Τσώνας,οι υποψήφιοι δήμαρχοι στη Νέα Ιωνία και την Ιωλκό, Ι. Ιωαννίδης και Γ. Χαρμάνης αντίστοιχα, ο Β. Κλιάρης,εκ μέρους της ΝΕ του ΔΗΚΚΙ, ενώ χαιρετισμό έστειλε ο πρόεδρος της κοινότητας Προμυρίου, Ι. Μακρής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ