Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Ευχαριστημένος γιατί «υπάρχει» μέσω των ΜΜΕ

Εξαιρετικά ικανοποιημένος γιατί το κόμμα του «υπάρχει» μέσω της γενναιόδωρης στήριξης και προβολής από τα ΜΜΕ εμφανίζεται ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος ταυτόχρονα, σε αγαστή συνεργασία, φροντίζει να τα τροφοδοτεί καθημερινά με «ειδήσεις» προκειμένου να συντηρείται το κατευθυνόμενο εγχείρημά του σε καθημερινή βάση στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για το επόμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα μέσω της απλόχερης «κάλυψης» από τα ΜΜΕ φροντίζει να παρουσιάζει «κατά δόσεις» τα σχέδιά του για το υπό κατασκευή κόμμα, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι μόνο δεν αμφισβητεί την κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη πολιτική, αλλά πλειοδοτεί κυρίως στο ζήτημα της αποφασιστικότητας και της συναίνεσης στην εφαρμογή της.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του (στο «Μέγκα») ο Δ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από δήμαρχος μόλις ανακοινωθεί η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του, την οποία όμως δεν προσδιόρισε χρονικά, περιοριζόμενος να πει ότι αυτό θα γίνει τους «επόμενους μήνες». Προσδιόρισε το πολιτικό του στίγμα στο «μεσαίο χώρο» και δήλωσε ότι φιλοδοξία του νέου κομματικού φορέα είναι «να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας»! Προσπάθησε να πείσει ότι δε θέλει να συνδεθεί με διασπαστικές κινήσεις στα υπάρχοντα κόμματα και προς απόδειξη ανέφερε ότι όποιος βουλευτής προσχωρήσει στο κόμμα του, θα πρέπει πρώτα να παραιτηθεί από βουλευτής και να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε. Ταυτόχρονα, τάχθηκε υπέρ των συνεργασιών με τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά με την προϋπόθεση να γίνουν προεκλογικά και όχι μετά τις εκλογές. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησε να πείσει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. «Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να θίξει αυτό το θέμα(!)» είπε και πρόσθεσε: «Ο Αβραμόπουλος και ο νέος φορέας δεν είχαν και δεν έχουν σχέσεις με συμφέροντα και να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να μπουν επιτέλους κανόνες στο παιχνίδι. Αυτή η καραμέλα πρέπει να σταματήσει γιατί αφορά μόνο τους ίδιους, αυτούς που την επικαλούνται»! Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση του κόμματός του ισχυρίστηκε ότι δε θα δεχτεί χρήματα από επιχειρηματίες που έχουν σχέση με το Δημόσιο, ότι θα δημοσιεύονται τα ονόματα αυτών που δίνουν εισφορές, ενώ η διαχείριση θα ανατεθεί σε ...«ίδρυμα», το οποίο θα βρίσκεται υπό την εποπτεία δικαστών! Παρόμοια ήταν η τοποθέτησή του για τα οικονομικά του δήμου, για τα οποία «απείλησε»(!) ότι «όποιος τολμήσει να υπαινιχθεί οτιδήποτε, σημαίνει ότι κάνει υπαινιγμούς κατά της Δικαιοσύνης»! Απαντώντας στα περί «αχαριστίας» απέναντι στη ΝΔ είπε ότι η ΝΔ δεν τον βοήθησε πρακτικά ούτε οικονομικά στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ενώ πρόβαλε ιδιαίτερα το ότι έχει ένσημα του ΙΚΑ από 18 ετών και δεν τον έφτιαξε «κάποιο φυτώριο κομμάτων ή πολιτικά τζάκια». Επιβεβαίωσε ότι ενημέρωσε τον Χριστόδουλο, πριν ανακοινώσει την ίδρυση κόμματος και επέμεινε στο ρόλο που πρέπει να παίζει η Εκκλησία.

Στο μεταξύ, θετικά δήλωσε ότι βλέπει τη δημιουργία του νέου κόμματος επειδή «θα δώσει μια νέα δυναμική στο πολιτικό μας σύστημα» ο Κ. Λιάσκας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσχώρησης σε αυτό αν του γίνει πρόταση. Την πρόθεσή του να ενταχθεί στο κόμμα Αβραμόπουλου «υπό τη μορφή μετώπου» εξέφρασε ο Κ. Ζουράρις, ο οποίος υποστήριξε ότι χρειάζεται το νέο κόμμα «για να απαλλαγεί ο τόπος από το δικομματισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ