Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παρέμβαση από Κίνα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά την κινέζικη εταιρεία «AUSPERE», που φέρεται ως βασικός προμηθευτής των ουσιών που δόθηκαν στους Ελληνες αρσιβαρίστες. Σε χτεσινό ρεπορτάζ του καναλιού ΑΛΤΕΡ, στέλεχος της εταιρείας αποποιήθηκε των ευθυνών για τις απαγορευμένες ουσίες που βρέθηκαν στα αμινοξέα που στάλθηκαν στην Ελλάδα, ενώ αμφισβήτησε τα λεγόμενα του δικηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου, συνηγόρου του Χρήστου Ιακώβου, για λάθος παραγγελία της εταιρείας, αφού δήλωσε ότι στάλθηκαν νόμιμα αμινοξέα. Το ίδιο στέλεχος θεωρεί «παγίδα» τα όσα λέγονται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα για την εταιρεία, ενώ τόνισε ότι σε 2 μέρες θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και τότε η εταιρεία θα αναλάβει δράση. Μάλιστα, δήλωσε άγνοια για τον Π. Κατσέλο, που φέρεται σαν ο παραγγέλλων εντός Ελλάδας.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Γιανγκ Γιου έκανε δηλώσεις για την εταιρεία. «Η Κίνα θέλει να εργαστεί στενά με την Ελλάδα για να ανακαλυφθεί η αλήθεια. Η κινέζικη πλευρά δίνει μεγάλη σημασία σε αυτό το γεγονός και έχει δώσει εντολή στα αρμόδια τμήματα να διεξαγάγουν έρευνα εις βάθος για το θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Δώρο (!) οι ουσίες

Χτες πάντως, ο Λαρισαίος επιχειρηματίας σε συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» αποκάλυψε ότι ήταν δική του η παραγγελία και πως τα σκευάσματα ήταν από την κινέζικη εταιρεία «Auspure Life Science Co., Ltd». Οπως είπε, ο ίδιος δώρισε τα σκευάσματα αυτά στον Χρήστο Ιακώβου, με τον οποίο είναι φίλοι, αφού του είχε πει ο Ελληνας προπονητής ότι δυσκολεύεται να βρει κάποια αμινοξέα.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας Γ. Κοσμίδης έδωσε εντολή στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας να διεξαγάγει έρευνα σχετικά με το αν εντοπίζονται απαγορευμένες ουσίες στην επιχείρηση του Λαρισαίου επιχειρηματία. Παράλληλα, θα ελεγχθεί από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) το κομμάτι της εισαγωγής των σκευασμάτων από την Κίνα, ενώ διενεργήθηκε έρευνα στο γυμναστήριο του Λαρισαίου επιχειρηματία, καθώς και σε αποθήκη του ιδίου από τον ΕΟΦ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ