Παρασκευή 11 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Οψιμο και εξοργιστικό «ενδιαφέρον»

Οψιμο και εξοργιστικό είναι το υποτιθέμενο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την άθλια κατάσταση στην οποία αναγκάζονται να διαβούν περισσότεροι από 2.500 μετανάστες στις καλλιέργειες φράουλας στην Ηλεία. Η παρουσία κλιμακίου του ΣΕΠΕ στην περιοχή, μετά από εντολή του υπουργείου Εργασίας, χάριν της τηλεοπτικής κάμερας, δεν μπορεί να κρύψει ότι η κυβέρνηση γνωρίζει εδώ και χρόνια πως αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν σαν είλωτες, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα και ζουν σαν παρίες, όπως αποκάλυψε και ο «Ρ» με απανωτά δημοσιεύματα και αποστολές του.

Οι μετανάστες δουλεύουν ήλιο με ήλιο για 25 ευρώ στα θερμοκήπια - θαλάμους αερίων. Οι χώροι στους οποίους διαμένουν δεν κάνουν ούτε για να σταβλίζονται ζώα, κάθονται και κοιμούνται σε ξύλινες παλέτες με χαρτόνι για σεντόνι και μοναδικό σκέπαστρο μια κουρελού.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης «που πολλαπλασιάζει την εκμετάλλευση των μεταναστών και αφαιρεί την ίδια τους τη ζωή» και μεταξύ άλλων τονίζει: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των μεταναστών στέλνοντας κλιμάκια στα φραουλοχώραφα της Ηλείας. Δεν πρόκειται να λύσουν κανένα πρόβλημα γιατί η πολιτική της ΝΔ αλλά και η πολιτική των κομμάτων που επικαλούνται τη νομοθεσία της ΕΕ για τους μετανάστες είναι η πολιτική που γεννάει, θρέφει και αβγαταίνει αυτήν την πολιτική της εξαθλίωσης την εγκληματική πολιτική σε βάρος της ζωής των μεταναστών και όλων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ