Πέμπτη 24 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Χτύπημα της ακρίβειας σημαίνει χτύπημα της κερδοφορίας του κεφαλαίου

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Οσο η ακρίβεια φουντώνει, άλλο τόσο μεγαλώνει και η κοροϊδία προς τους εργαζόμενους και από την κυβέρνηση και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Τα δάκρυά τους για το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας είναι κροκοδείλια, καθώς τα στελέχη και των δύο κομμάτων στη ΓΣΕΕ, μαζί υπέγραψαν την αύξηση του ενός ευρώ στους μισθούς των εργατών. Συμφώνησαν την παράδοση των εθνικών δρόμων στους μεγαλοκατασκευαστές και στην αύξηση των διοδίων. Στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Αποτελεί εμπαιγμό ο ισχυρισμός της κυβέρνησης και όσων υποστηρίζουν ότι μπορεί να αντιμετωπιστούν τα καρτέλ του κρέατος με την επιτροπή ανταγωνισμού. Οσο κυριαρχούν τα μονοπώλια και η απελευθέρωση της αγοράς και του κεφαλαίου, τα καρτέλ θα βασιλεύουν παντού και θα καθορίζουν τις τιμές των προϊόντων με στόχο το υπερκέρδος τους. Αυτό γίνεται στο γάλα, στο ψωμί, στα καύσιμα, στις τηλεπικοινωνίες, στις τράπεζες, παντού.

Χτύπημα της ακρίβειας, σημαίνει χτύπημα της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Βασικός μισθός 1.400 ευρώ, 1.100 ευρώ κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Κατάργηση όλων των διοδίων, δημόσια αποκλειστικά δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ