Σάββατο 26 Απρίλη 2008 - Κυριακή 27 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ρομποτικά» κέρδη

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τη δυνατότητα για αναίμακτες εγχειρήσεις ακόμα και ανοιχτής καρδιάς (by pass), χωρίς να χρειαστεί η νοσηλεία του ασθενή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο οποίος μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του εντός τεσσάρων ημερών, δίνει ένα υπερσύγχρονο ιατρικό μηχάνημα, το σύστημα ρομποτικής χειρουργικής Da Vinci.

Μόνο που τη σύγχρονη αυτή ιατρική τεχνολογία, που θα έπρεπε να χρησιμοποιείται δωρεάν για την εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζομένων και όλου του λαού, διαθέτει στη χώρα μας μόνο ο ιδιωτικός τομέας. Τη ρομποτική χειρουργική διαθέτει το Ιατρικό Αθηνών, από το Νοέμβρη του 2006, πρόσφατα το προμηθεύτηκε, επενδύοντας περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, και το «Υγεία», ενώ υπάρχει ...προγραμματισμός εγκατάστασης στο «Λαϊκό». Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο «Υγεία», με αφορμή την πρώτη επέμβαση ανοιχτής καρδιάς που έγινε εκεί, αναφέρθηκε ότι το κόστος γι' αυτές τις επεμβάσεις κυμαίνεται μεταξύ των 15.000 - 16.000 ευρώ.

Μ' αυτές τις άγριες πληρωμές από τα ασφαλιστικά Ταμεία και απευθείας από την τσέπη των ασθενών εκτινάσσονται στα ύψη τα κέρδη των επιχειρηματιών της Υγείας. Κι αυτά, ενώ θα έπρεπε με ευθύνη του κράτους να υπάρχει στα δημόσια νοσοκομεία ο εξοπλισμός αυτός και να είναι δωρεάν για όλους όσοι έχουν ανάγκη τέτοιων επεμβάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ