Σάββατο 26 Απρίλη 2008 - Κυριακή 27 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πάλη για να σταματήσει η αιματοχυσία

Ανακοίνωση της Γραμματείας Υγιεινής και Ασφαλείας για τη μεθαυριανή Παγκόσμια Μέρα

Με αφορμή τη μεθαυριανή Παγκόσμια Μέρα για την Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, η Γραμματεία Υγιεινής και Ασφάλειας του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει για άλλη μια φορά:

  • Τις δυνάμεις του κεφαλαίου, που συνεχίζουν να δολοφονούν ασταμάτητα εργαζόμενους κυνηγώντας το παραπανίσιο κέρδος.
  • Την ΕΕ και τις δυνάμεις του δικομματισμού στη χώρα μας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις της ευρω-υποταγής υλοποιούν πολιτικές σε βάρος της εργατικής τάξης. Με την εντατικοποίηση, τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τις αντιδραστικές αλλαγές στην Κοινωνική Ασφάλιση, τους κάνει συνένοχους στα καθημερινά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς.
  • Τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, γιατί με τη δράση τους βοηθάνε να εφαρμοστεί η πολιτική του κεφαλαίου, χρησιμοποιώντας μάλιστα όλο το οπλοστάσιο και τα ιδεολογήματα της πλουτοκρατίας, όπως ο «κοινωνικός διάλογος», η «ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων», ο «κοινωνικός εταιρισμός», η «κοινωνική συναίνεση» κ.ά. σπέρνοντας συγχύσεις και μοιρολατρία, ηττοπάθεια και αποπροσανατολισμό, αφοπλίζοντας την εργατική τάξη από τη μόνη αποτελεσματική γραμμή, τη γραμμή της ταξικής πάλης.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τα ταξικά συνδικάτα και όλους τους εργαζόμενους με όλες τους τις δυνάμεις:

  • Να αγωνιστούν για να σταματήσουν αυτόν τον καθημερινό πόλεμο και την αιματοχυσία στους χώρους δουλειάς.
  • Να απαιτήσουν και να επιβάλουν μέτρα για την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων.
  • Να αναδείξουν το ζήτημα των επαγγελματικών ασθενειών σαν κορυφαίο.
  • Να προχωρήσουν πιο γρήγορα στη δημιουργία Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ταξικό προσανατολισμό.
  • Να υπερασπιστούν και να παλέψουν για τη διεύρυνση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Ο επιχειρούμενος αποχαρακτηρισμός σήμερα θα είναι εγκληματικός.

Ριζική λύση και στα ζητήματα της Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς θα επιτευχθεί μόνο με την ανατροπή αυτής της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ