Παρασκευή 25 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Οι παραστρατιωτικοί στο προσκήνιο

ΜΠΟΓΚΟΤΑ - ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Για καμπάνια παραπληροφόρησης με στόχο την προώθηση της πολιτικής του πολέμου αντί των διαπραγματεύσεων με τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας (FARC), ώστε να υπάρξει μία ειρηνική διέξοδος στην εμφύλια σύγκρουση, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Κολομβίας, Αλβαρο Ουρίμπε, η γερουσιαστής Πιεδάδ Κόρδοβα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς».

Επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση με την εκστρατεία παραπληροφόρησης επιχειρεί να εμφανίσει το αντάρτικο κίνημα ότι δεν επιθυμεί μία συμφωνία ανθρωπιστικής ανταλλαγής, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εσκεμμένα διαχέει τον πόλεμο στις γειτονικές χώρες. Σε αυτή την πολιτική εντάσσεται και η εισβολή της 1ης Μάρτη των Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας στο έδαφος του Εκουαδόρ, όπου δολοφονήθηκε μεταξύ άλλων και ο Ραούλ Ρέγιες. Η Κόρδοβα εξήγησε ότι Κολομβιανοί παραστρατιωτικοί έχουν ήδη καταλάβει ολόκληρες περιοχές σε γειτονικές χώρες, τόσο στην παραμεθόρια ζώνη του Εκουαδόρ όσο και την περιοχή της Σάντα Κρους στη Βολιβία, όπου δρουν με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του προέδρου Εβο Μοράλες.

Πρόκειται για τις γνωστές παραστρατιωτικές ομάδες με τις οποίες η κυβέρνηση Ουρίμπε έχει αγαστή συνεργασία εδώ και δεκαετίες. Μία συνεργασία που πτυχές και λεπτομέρειές της συνεχώς αποκαλύπτονται. Ηδη υπάρχει έρευνα όπου έχουν διαπιστωθεί οι δεσμοί 62 εν ενεργεία και πρώην πολιτικών με τους παραστρατιωτικούς (οι 31 έχουν προφυλακιστεί μέχρι στιγμής). Η πρόεδρος της ομοσπονδιακής Βουλής της Κολομβίας, Νάνσι Γκουτιέρες, αντιμετωπίζει επίσης έρευνα για τη σχέση της με την οργάνωση, ενώ την Τετάρτη συνελήφθη ο ξάδελφος του Αλβαρο Ουρίμπε, Μάριο Ουρίμπε, πρώην πρόεδρος της Γερουσίας, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ