Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Συγκέντρωση κατά των αντιλαϊκών μέτρων

Στην πλατεία Δημαρχείου, στις 28 του Σεπτέμβρη, στις 6.30 καλούνται κάτοικοι και εργαζόμενοι από σωματεία και μαζικούς φορείς

Σε συγκέντρωση αντίστασης στην αντιλαϊκή κυβερνητική επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό, στην υγεία, στην παιδεία κ.ά., η οποία θα γίνει στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι, την Πέμπτη 28 του Σεπτέμβρη, ώρα 6.30 μμ, καλούν τους εργαζόμενους το Συνδικάτο Οικοδόμων Περιστερίου, οι Σύλλογοι Νηπιαγωγών και Δασκάλων «Ελλη Αλεξίου», εργαζομένων του Δήμου, γυναικών, το σωματείο συνταξιούχων, η ΠΕΑΕΑ και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Ανθούπολης.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Η κυβέρνηση υιοθετώντας τις επιλογές της ΟΝΕ και του μεγάλου κεφαλαίου και με την πλάτη που βάζουν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε τριτοβάθμιο επίπεδο ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ και όχι μόνο, μέσω "κοινωνικών διαλόγων", επιδιώκει μια εφ' όλης της ύλης επίθεση σε βάρος λαϊκών στρωμάτων και εργαζομένων: Στις εργασιακές σχέσεις με την απελευθέρωση του χρόνου εργασίας, επέκταση της μερικής απασχόλησης, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων.

Στην κοινωνική ασφάλιση με τον περιορισμό της εργοδοτικής εισφοράς, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Με την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας και τη μείωση των μαθητών από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με εκχώρηση αρμοδιοτήτων της ΤΑ και τον ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο μέσω κρατικών δαπανών για αύξηση της ανταποδοτικότητας».

Τέλος, καλούν εργαζόμενους και μαζικούς φορείς να δώσουν ταξική αγωνιστική απάντηση, διεκδικώντας: Πλήρη δουλιά, 35ωρο - 7ωρο - 5νθήμερο, μείωση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, αναβάθμιση μισθολογικών - ασφαλιστικών - εργασιακών δικαιωμάτων, αναβαθμισμένη δημόσια Υγεία και δημόσια δωρεάν Παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ