Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ανοιχτός διάλογος, συντονισμός και πάλη

Σήμερα η πανελλαδική συνδικαλιστική σύσκεψη, σταθμός στην παραπέρα δράση και το συντονισμό του κινήματος ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα κυβέρνησης και εργοδοτών

Με τη συμμετοχή 900 περίπου στελεχών του συνδικαλιστικού κινήματος, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί σήμερα τη δεύτερη Πανελλαδική Σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών που γίνεται στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ», από τις 9.30 μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος και την κατάσταση της εργατικής τάξης της χώρας μας, συνδικαλιστές από κάθε άκρη της χώρας, που δεν τους πλάνεψαν «οι σειρήνες του κοινωνικού διαλόγου», που συναισθάνονται το βάρος των ευθυνών τους απέναντι στους εργαζόμενους, θα συζητήσουν και θα καταθέσουν τον προβληματισμό τους. Από κοινού μέσα από έναν ανοιχτό και γόνιμο διάλογο θ' αποφασίσουν τους νέους αγώνες και τις μορφές πάλης, που πρέπει να αντιτάξουν οι εργαζόμενοι μπροστά στην προκλητική επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί συνδικαλιστές και σωματεία που, ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες πεποιθήσεις τους, θέλουν να αντισταθούν στις ανατροπές που προωθούν κυβέρνηση και κεφάλαιο τόσο στις εργασιακές σχέσεις, όσο και στο ασφαλιστικό, την Παιδεία, την Υγεία, στις ιδιωτικοποιήσεις.

Εκφράζοντας στην πράξη την άρνηση της εργατικής τάξης να θυσιάσει τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά της δεκαετιών, το ΠΑΜΕ σηκώνει τη σημαία της αντίστασης στο αντεργατικό πακέτο, αλλά και στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής. Αναδείχνει την ανάγκη για τον ταξικό επαναπροσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και της αναζωογόνησής του, αντιδρώντας στην καταθλιπτική ασφυξία που του επιβάλλει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Με εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και στ' άλλα λαϊκά στρώματα, τους καλεί να συστρατευθούν μαζί του και από κοινού να δώσουν τη μάχη για να μην περάσουν τα μέτρα, αλλά και να κλιμακωθεί ο αγώνας και για νέα δικαιώματα που ν' αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Το ΠΑΜΕ πάει στη σύσκεψη με έναν πλούσιο απολογισμό δράσης στη δεκαεφτάμηνη παρουσία του και με ένα ακόμα πιο μαχητικό πρόγραμμα για το άμεσο μέλλον. Στο πρόγραμμα αυτό έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή πλήθος δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων οργανώσεων και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: Συσκέψεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες στελεχών του σε χώρους δουλιάς για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας στις 10 Οκτώβρη. Την Τρίτη 3 Οκτώβρη, συμβολικό αποκλεισμό της «Πετρόλα» με δίκυκλα και αυτοκίνητα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ληστρικές ανατιμήσεις στα καύσιμα. Το Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 21 Οκτώβρη. Απεργιακές κινητοποιήσεις στο τέλος Οκτώβρη και το Νοέμβρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη Θεσσαλονίκη (2003-04-06 00:00:00.0)
Πυρετώδεις προετοιμασίες (2000-09-30 00:00:00.0)
Κάλεσμα για πανελλαδική συσπείρωση (2000-09-19 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα δράσης (2000-09-03 00:00:00.0)
Επί ποδός οι εργαζόμενοι (2000-08-05 00:00:00.0)
Σφοδρή αντίδραση για τα ΤΣΑ (1999-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ