Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ - ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Πυρετώδεις προετοιμασίες

Την αγωνιστική δράση τους κατά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε ταξική κατεύθυνση, οργανώνουν οι εργαζόμενοι

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες στη Λάρισα, για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 10 Οκτώβρη, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα συμμετάσχει στην απεργία με ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο, κόντρα στις συναινετικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ο καλύτερος συντονισμός της δράσης των εργαζομένων του νομού σε ταξική - αγωνιστική κατεύθυνση, συζητήθηκε σε σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των Σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η αναγκαιότητα κλιμάκωσης του αγώνα της εργατικής τάξης και της κοινής δράσης με τ' άλλα λαϊκά στρώματα, για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, συμμετέχοντας σε όλες τις αγωνιστικές εκδηλώσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, ενώ προσανατολίζεται στην κήρυξη νέας απεργίας στα τέλη Οκτώβρη, μέσα Νοέμβρη.

Στη Μαγνησία

Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος και στη Μαγνησία για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 10 Οκτώβρη - στα πλαίσια της οποίας η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης - και των άλλων αγωνιστικών εκδηλώσεων που αποφασίστηκαν κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Η οργάνωση της 24ωρης απεργίας και των άλλων αγωνιστικών κινητοποιήσεων συζητήθηκαν σε σύσκεψη των διοικήσεων σωματείων του νομού, που συγκάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή. Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η σημερινή κατάσταση που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη της χώρας και κάνει πιο αναγκαία την οργανωμένη αντίστασή της για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Υπογραμμίστηκε, δε, ότι οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Βόλου, αντί να οργανώσουν την πάλη, λειτουργώντας ως δούρειος ίππος, προδίδουν συνειδητά τα συμφέροντα των εργαζομένων και συμπαρατάσσονται με την κυβέρνηση και την πλουτοκρατία, για την επίτευξη των στόχων της ΟΝΕ.

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή καλεί όλους τους εργαζόμενους του νομού να συμμετάσχουν στην απεργία και σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας: «Ολοι μαχητικά στην απεργία και στη συγκέντρωση στις 10 Οκτώβρη, κόντρα στους πονηρούς σκοπούς της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην αντεργατική πολιτική, στο διάλογο - απάτη. Να είναι είναι καθαρό ότι αυτή η αντεργατική πολιτική δεν ανακόπτεται με ελιγμούς και με μια απεργία "τουφεκιά". Για να λυθούν τα προβλήματα, χρειάζονται σκληροί ταξικοί αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ