Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Ο αγώνας οργανώνεται!

Κλιμάκια του ΠΑΜΕ «οργώνουν» τους χώρους δουλιάς για τη μαζική συμμετοχή στην απεργία, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στα αντεργατικά σχέδια γίνονται σε διάφορες περιοχές

Στα δικά τους χέρια παίρνουν την επιτυχία της 24ωρης πανεργατικής απεργίας στις 10 Οκτώβρη πρωτοβάθμια σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συντονιστικές Σωματείων, διοργανώνοντας συγκεντρώσεις, αλλά και διαδηλώσεις ενημέρωσης και προετοιμασίας των εργαζομένων, προβάλλοντας την ανάγκη για ταξικό προσανατολισμό και την αντίθεση με την τακτική συμμετοχής στους «κοινωνικούς διαλόγους» που ακολουθούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ, ενώ το ΠΑΜΕ έχει ορίσει προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος.

Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας έχουν ριχτεί τα στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, με βάση τις κατευθύνσεις της πρόσφατης πανελλαδικής συνδικαλιστικής σύσκεψης που έγινε στην Αθήνα. Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ο εμπλουτισμός του διεκδικητικού πλαισίου για τη δημιουργία μετώπου πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, αλλά και η ταξική κατεύθυνση του αγώνα, είναι τα βασικά ζητήματα που προβάλλουν τα στελέχη του ΠΑΜΕ. Τις επόμενες μέρες, κλιμάκια του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν στις επιχειρήσεις, ΑΝΕΛΟΡ, ΗΒΗ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΚΑΖΗΣ, ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ, AEG, ΑΜΚΟ, ΜΕΒΓΑΛ, ΓΙΟΥΛΑ, ΕΛΙΤ, «Πετζετάκις», στα εργοτάξια του αεροδρομίου Σπάτων και σε άλλους χώρους δουλιάς.

Σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων, καλεί τους δημοσιογράφους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η οποία θα εξετάσει τις δυνατότητες και τις πιθανές μορφές συμμετοχής του κλάδου στην απεργιακή κινητοποίηση, σε έκτακτη συνεδρίαση της διοίκησής της. Χτες πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΓΣΕΕ με την Ομοσπονδία του κλάδου, αλλά και με την Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων.

Αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Συλλαλητήριο αντίστασης στην επίθεση που δέχονται οι εργατικές κατακτήσεις διοργανώνει η Επιτροπή Σωματείων Κέρκυρας τη Δευτέρα 2 Οκτώβρη στις 8 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή καταδικάζει τον «κοινωνικό διάλογο» - απάτη και σημειώνει ότι «η συμμετοχή μας, η ενιαία δράση με βάση το πλαίσιο των διεκδικήσεων και των αγώνων του ΠΑΜΕ είναι η μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους». Παράλληλα, η Επιτροπή καλεί σε συμμετοχή στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 10 Οκτώβρη και στη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Παμπειραϊκή συγκέντρωση διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά στις 3 Οκτώβρη στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους της πόλης να συμμετέχουν σ' όλες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ και υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της ότι «ο αγώνας επιβάλλεται να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί με απεργιακές κινητοποιήσεις στο τέλος Οκτώβρη - Νοέμβρη».

Να χαλάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης καλεί τους εργαζόμενους η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων και Συνδικαλιστών Ελληνικού, που διοργανώνει συγκέντρωση την Τετάρτη, 4 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Ελληνικό. Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν τα Σωματεία Εργαζομένων στους Δήμους Ελληνικού, Βούλας, Γλυφάδας και Αργυρούπολης και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ελληνικού - Γλυφάδας - Αργυρούπολης, το Σωματείο Συνταξιούχων Γλυφάδας και γύρω Δήμων και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ATHENS CATERING. «Αρκεί να αναπτύξουμε - τονίζεται σε ανακοίνωση - τους ταξικούς μας δεσμούς, την ενότητα και την αλληλεγγύη μας και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και θάρρος να προχωρήσουμε στην οργάνωση του αγώνα».

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους να ενώσουν τις δυνάμεις τους στη γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης στις εργατικές κατακτήσεις και να οργανώσουν την αντίστασή τους, απευθύνουν με κοινή τους ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Δήμους του Θριασίου, ο Σύνδεσμος Οικοδόμων Ελευσίνας, το Σωματείο Εργαζομένων Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ» και οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ Ελευσίνας, «Βιοχαρτικής» και ΔΕΗ Ελευσίνας και καλούν σε συγκέντρωση που διοργανώνουν στις 5 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων της πόλης. Παράλληλα καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική απεργία στις 10 Οκτώβρη. «Ο ενωμένος αγώνας των εργαζομένων σε ένα ταξικό πλαίσιο είναι η απάντηση και όχι οι "ψευτοδιάλογοι" των "ηγεσιών" της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ», σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση των σωματείων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανεργατικό προσκλητήριο αγώνα (2000-10-03 00:00:00.0)
Να ακουστεί δυνατά η φωνή της εργατιάς! (2000-05-06 00:00:00.0)
Στο «πόδι» για την 1η Μάη (2000-04-25 00:00:00.0)
Απεργιακή αντεπίθεση! (1997-10-18 00:00:00.0)
"Διάλογος" και αγωνιστικός αντίλογος (1997-05-24 00:00:00.0)
Παραλύει από τα μεσάνυχτα η χώρα (1996-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ