Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Σε επαγρύπνηση για απαντήσεις

Τη Δευτέρα θα απαντήσει το υπουργείο Εργασίας στα αιτήματα των σωματείων για την προστασία των ανέργων. Αντιδημοκρατική πρόκληση από τον υφυπουργό

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των σωματείων και των ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης είχαν ως αποτέλεσμα τη δέσμευση του υφυπουργού Εργασίας Χ. Πρωτόπαππα, με τον οποίο συναντήθηκε χτες αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της Ζώνης στο υπουργείο Εργασίας, ότι τη Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας θα απαντήσει συγκεκριμένα στα αιτήματά τους.

Σ' ό,τι αφορά τα αιτήματα που έθεσε η αντιπροσωπεία και αφορούν την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 55, τη μείωση των προϋποθέσεων για να μπορούν να ενταχθούν οι άνεργοι που δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα στο Ταμείο Ανεργίας καθώς και μια σειρά άλλα ζητήματα, ο Χρ. Πρωτόπαππας ανακοίνωσε ότι για όλα αυτά τα ζητήματα θα ανακοινωθούν στα σωματεία τη Δευτέρα προτάσεις που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Εργασίας. Οι προτάσεις αυτές είπε ότι στη συνέχεια θα επεξεργαστούν από επιτροπή που θα συσταθεί και στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι άλλων υπουργείων.

Η αντιπροσωπεία ξεκαθάρισε ότι αν οι απαντήσεις που θα δοθούν τη Δευτέρα δεν είναι στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων και ικανοποίησης των αιτημάτων των εργαζομένων και των ανέργων της Ζώνης, θα προχωρήσουν σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις πέρα από τις προγραμματισμένες με οποιαδήποτε μορφή. Γι' αυτό το λόγο τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων, προκειμένου να εξετάσουν τις προτάσεις και να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους.

Αντικομμουνιστική πρόκληση

Με μια απαράδεκτη πρόκληση, την οποία συνέχισε και ο πρώην συνδικαλιστής Χ. Πρωτόπαππας, πλήρως εναρμονισμένος με την πάγια στόχευση της κυβέρνησης απέναντι στο λαϊκό κίνημα, ήρθαν αντιμέτωποι οι συνδικαλιστές της Ζώνης πριν τη συνάντηση, καθώς κατά την παραμονή τους προπηλακίστηκαν και δέχτηκαν, όπως καταγγέλλουν, φραστική επίθεση από «μπράβο» του υφυπουργού!

Η αντιπροσωπεία κατήγγειλε την απαράδεκτη επίθεση που δέχτηκαν από έναν «μπράβο» με το όνομα Γιάννης. Οπως είπαν, ο συγκεκριμένος με απαράδεκτο τρόπο και χωρίς να προκληθεί από τους συνδικαλιστές προέβη σε φραστική επίθεση, ενώ επιχείρησε να χτυπήσει συνδικαλιστή. Σε διαμαρτυρία, για τον τρόπο υποδοχής της αντιπροσωπείας, στον Χρ. Πρωτόπαππα, ο υφυπουργός όχι μόνο επικρότησε την ενέργεια, αλλά είπε ότι «εδώ δεν είναι ΚΚΕ και από εδώ και πέρα πρέπει να προσέχετε»! Η αντιπροσωπεία κατήγγειλε ότι πρόκειται για άμεση απειλή προς τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους της Ζώνης που θυμίζουν άλλες εποχές, καθώς και ότι οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους έχουν αντιμετωπίσει τέτοιες ενέργειες και θα συνεχίσουν να το κάνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ