Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΜΑΣΟΥΤΗΣ»
Μπλόκο στην αυθαιρεσία

Ανθρώπινη «αλυσίδα» εμποροϋπαλλήλων για τον αποκλεισμό του καταστήματος, του οποίου η εργοδοσία καταπατεί τα εργασιακά δικαιώματα

Απο πρόσφατη, ανάλογη κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης σε άλλο σούπερ μάρκετ
Απο πρόσφατη, ανάλογη κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης σε άλλο σούπερ μάρκετ
Ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στο Σούπερ Μάρκετ «Μασούτης» στην οδό Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα σχηματίσουν οι εμποροϋπάλληλοι, σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα, διαμαρτυρόμενοι για την ασύδοτη και τρομοκρατική συμπεριφορά της επιχείρησης.

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μετά από ομόφωνη απόφαση της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης να συνεχίσει και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις έξω από χώρους δουλιάς, που οι εργοδότες έχουν μετατρέψει σε σύγχρονα εργασιακά κολαστήρια.

Σύμφωνα με καταγγελία των μελών του ΔΣ της Ενωσης, η επιχείρηση «Μασούτης» καταστρατηγεί 40ωρο, 5ήμερο, 8ωρο, και δε δίνει τα νόμιμα ρεπό στους εργαζόμενους. Τους εξαναγκάζει να δουλεύουν 10ωρο το Σάββατο. Το νόμιμο 15λεπτο διάλειμμα, οι εργαζόμενοι το δουλεύουν συμπληρωματικά μετά το ...8ωρό τους. Εξαναγκάζονται οι πωλητές να σφουγγαρίζουν και να καθαρίζουν όλους τους χώρους του καταστήματος, αφού η επιχείρηση δε διαθέτει καθαρίστριες και το συνεργείο καθαρισμού δεν αρκεί. Μάλιστα, προκειμένου η επιχείρηση να εξαναγκάσει σε παραίτηση όσους δεν «επιθυμεί» να συνεχίσει να απασχολεί, τους απειλεί διαρκώς με μεταθέσεις.

«Οι εργοδότες παρανομούν, καταπατούν τους νόμους, τρομοκρατούν. Η κυβέρνηση με τις Επιθεωρήσεις Εργασίας, το νομοθετικό έργο, την πολιτική της συνολικά, όχι μόνο δεν τιμωρεί τις παρανομίες τους, μα τους ανοίγει νέους δρόμους για να ασυδοτούν και να αυξάνουν τα υπερκέρδη τους. Γι' αυτό εμείς οι εμποροϋπάλληλοι αντιστεκόμαστε αγωνιστικά στη λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων», σημειώνει η πρόεδρος της Ενωσης Σ. Καλαντίδου και καλεί τους συναδέλφους της να πάρουν μαζικά μέρος στην αυριανή κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ