Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Δε θέλει συγκέντρωση στη Χαλκίδα

Απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Οκτώβρη θα πραγματοποιήσει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εύβοιας

Το δρόμο της «φυγής» και του «διαλόγου» επέλεξε, για άλλη μια φορά, η συμβιβασμένη φιλοκυβερνητική πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας , ενόψει της πανεργατικής απεργίας στις 10 Οκτώβρη.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ, με αντικείμενο συζήτησης την απεργιακή κινητοποίηση, το πλαίσιο αιτημάτων και τον προγραμματισμό δράσης, η πλειοψηφία του ΕΚ έκανε σαφές ότι θα προσπαθήσει να εκτονώσει τη σημερινή αγωνιστική ανάταση των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι αντί να προχωρήσει στη διοργάνωση συγκέντρωσης στο νομό την ημέρα της απεργίας αποφάσισε ...να στηρίξει τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Αθήνα, μεταφέροντας εκεί όσους εργαζόμενους μπορέσουν να πάνε!

Από την άλλη, οι εκπρόσωποι της «Ταξικής Ενότητας» πρότειναν στο ΔΣ συγκεκριμένο ταξικό πλαίσιο αιτημάτων, διακοπή του «κοινωνικού διαλόγου» - απάτη, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, οργάνωση του αγώνα για ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική και ανατροπή στην πράξη των αντεργατικών μέτρων. Τις προτάσεις αυτές, όμως, απέρριψε η πλειοψηφία του ΔΣ και τις παρέπεμψε στη σύσκεψη των διοικήσεων των σωματείων την ερχόμενη Τρίτη 3 Οκτώβρη για «συζήτηση - απόφαση» ...υπό την εποπτεία του προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλου.

Απέναντι σ' αυτήν την τακτική του ΕΚ Εύβοιας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής, που συσπειρώνεται στη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών, προσανατολίζεται στη δική του ταξική απάντηση και με συγκέντρωση στη Χαλκίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ