Τρίτη 6 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: Συγκέντρωση στο περίπτερο του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, το Σάββατο 10 Μάη, στις 11 το πρωί, διοργανώνει ο Σύλλογος για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη της περιοχής Αγ. Δημητρίου - Ρυακίου. Καλεί τους κατοίκους να συνεχίσουν τον αγώνα που ξεκίνησε εδώ και 3 χρόνια «για την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την αξιοποίηση της περιοχής μας, την αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού της περιοχής, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας».

ΛΑΜΙΑ: Με μαζική συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης γιορτάστηκε στη Λαμία η Εργατική Πρωτομαγιά από τις ταξικές δυνάμεις. Οι συγκεντρωμένοι τίμησαν και τη μνήμη του ποιητή της εργατικής τάξης Γιάννη Ρίτσου και τα 99 χρόνια από τη γέννησή του. Στη συγκέντρωση ακούστηκε απόσπασμα από το έργο του «Το Καπνισμένο Τσουκάλι». Ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΔΕΗ: Στο αρχείο ζητά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος να τεθεί, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, η δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος εργαζομένων της ΔΕΗ μετά την απεργία. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων. Την τελική απόφαση θα πάρει ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών.

ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΧ: Την ακινητοποίηση των οχημάτων τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων ΔΧ εθνικών μεταφορών και βυτιοφόρων υγρών καυσίμων, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση 5% στα κόμιστρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές επισημαίνουν ότι το κόστος λειτουργίας τους είναι πολλαπλάσιο. Ζητούν να εντατικοποιηθούν και οι έλεγχοι για την κυκλοφορία των «πειρατικών» φορτηγών. Σε ερώτηση δημοσιογράφων για την κινητοποίηση, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκης είπε ότι η αύξηση 5% δόθηκε σε όλους τους κλάδους των μεταφορέων και «δεν μπορούμε να πάμε παραπάνω για μια ειδική κατηγορία».

ΕΓΣΘ «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ»: Συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΑΤΕ στην Αριστοτέλους πραγματοποίησαν χτες το πρωί πενήντα απολυμένοι της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης «Ομοσπονδία», διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων. Η «Ομοσπονδία» τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης από την ΑΤΕ τον Οκτώβρη του 2005. Παρότι πέρασαν περισσότερα από τρία χρόνια, κανείς από τους απολυόμενους δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα την αποζημίωση. Συνολικά, τους οφείλονται 2.200.000 ευρώ. Οι πενήντα πρώην εργαζόμενοι δηλώνουν οι εξαπατήθηκαν καθώς δέχτηκαν να απολυθούν, κατόπιν παροτρύνσεως της ΑΤΕ, το Δεκέμβρη του 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ