Κυριακή 11 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ
Δίνουμε με κάθε μέσο τη σύνθετη μάχη

Γιάννης Πάσουλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Μιλώντας στο «Ρ», ο Γιάννης Πάσουλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Θεωρούμε ότι η πάλη για την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων είναι ενταγμένη και συνδέεται με το γενικότερο αγώνα που δίνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων όλο το χρόνο, προωθώντας το πλαίσιο δράσης του ταξικού κινήματος. Δεν περιορίζεται μόνο στο οικονομικό μέρος της σύμβασης, αλλά ανοίγει όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή των οικοδόμων. Ετσι, η απεργία του Απρίλη, θα λέγαμε ότι όξυνε ακόμα παραπέρα την αντιπαράθεση με την εργοδοσία για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης. Ζυμώθηκε ακόμα περισσότερο μέσα στους εργαζόμενους το διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας. Βρισκόμαστε πιο κοντά στην υπογραφή της σύμβασης.

Την ίδια στιγμή, με βάση την επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη, η οποία κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο έντονη, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να κάνουν πίσω, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Βεβαίως, αυτό εκφράζεται μέσα από τη δράση της Ομοσπονδίας, από τη δουλειά που κάνουν τα σωματεία μας, ώστε να βγουν στην επιφάνεια τα πραγματικά προβλήματα των οικοδόμων, οι πραγματικοί ένοχοι γι' αυτά, οι πολιτικές που ευθύνονται και τα κόμματα που τις υπηρετούν.

Με την έννοια αυτή, θα λέγαμε ότι υπάρχουν διαθέσεις στον κλάδο για να αναπτυχθεί ο αγώνας για την υπογραφή καλύτερων συλλογικών συμβάσεων. Βεβαίως, πέρα από την υπογραφή, τα σωματεία αναπτύσσουν και δράση για ένα άλλο σημαντικό ζήτημα, το ζήτημα της εφαρμογής της σύμβασης. Γιατί, εκεί που δεν παρεμβαίνουν τα σωματεία, εκεί που είναι πιο αδύναμα, εκεί που είναι πιο αδύναμοι οι εργαζόμενοι, είναι φανερό ότι δεν εφαρμόζεται η σύμβαση.

Στην κατεύθυνση αυτή, έχουμε προγραμματίσει συνάντηση με τους εργοδότες την επόμενη Τετάρτη. Στο βαθμό που δε θα προσεγγίσουν την πρόταση που έχουμε εμείς για την υπογραφή σύμβασης, είναι φανερό ότι εμείς θα προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, η μορφή των οποίων θα καθοριστεί στην πορεία».


Το μπλοκ της Ομοσπονδίας στην πορεία της φετινής Πρωτομαγιάς
Το μπλοκ της Ομοσπονδίας στην πορεία της φετινής Πρωτομαγιάς
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάθε μέρα και ένας μαζικός αγωνιστικός σταθμός μπροστά στην απεργιακή κλιμάκωση (2024-01-20 00:00:00.0)
Αδιάκοπη αγωνιστική δράση για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις μισθών και δικαιώματα (2019-01-12 00:00:00.0)
Αγωνιστικός βηματισμός για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων (2018-02-22 00:00:00.0)
Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 2 Ιούνη (2011-05-26 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν σήμερα στην Αθήνα (2009-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ