Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΗΛΕΙΑΣ
Πλήττονται από τη γραφειοκρατία

Ομηροι της γραφειοκρατίας και των κυβερνητικών πολιτικών είναι οι κτηνοτρόφοι της Οινόης Ηλείας, καθώς και άλλων πυρόπληκτων περιοχών, αφού έχει σταματήσει η χορήγηση ζωοτροφών, δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα. Αυτό κατήγγειλε χθες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Ερώτησης.

«Εστάλησαν 3 εκατ. ευρώ για ζωοτροφές», υποστήριξε απαντώντας ο υφυπουργός Γεωργίας Απ. Κοντός, προσθέτοντας πως «σημαντικές ποσότητες ζωοτροφών εστάλησαν από την ΑΤΕ και από ιδιωτικές εταιρίες». Οσον αφορά τη διακοπή χορήγησης ζωοτροφών, ισχυρίστηκε ότι οφείλεται στην υποχρέωση «των νομαρχιακών αρχών να αποστείλουν στοιχεία για το πώς έγινε η κατανομή και ποιοι πήραν».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι οι πυρόπληκτοι «δεν μπορεί να γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στο υπουργείο και τη νομαρχία». Πρόσθεσε ότι «από τις 28 Φλεβάρη έχουν να χορηγηθούν στους κτηνοτρόφους ζωοτροφές», με αποτέλεσμα «να μην μπορούν να εκθρέψουν τα κοπάδια τους». Εξαιτίας της εξέλιξης αυτής, «υπάρχουν κίνδυνοι για την προστασία του περιβάλλοντος», αφού τα κοπάδια τρέφονται από τους νέους βλαστούς που φυτρώνουν στις καμένες περιοχές. Ο βουλευτής του ΚΚΕ απαίτησε «να συνεχιστεί η ομαλή και δωρεάν παροχή ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ