Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Μέτρα που επιβαρύνουν τη λαϊκή οικογένεια

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος με αφορμή τα μέτρα της κυβέρνησης για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Ανακοίνωση για τα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ με πρόσχημα την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (παροχή κινήτρων για απόσυρση ΙΧ, «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας, «πράσινος» δακτύλιος, διόδια πόλης, αλλαγή καυστήρων πετρελαίου με φυσικού αερίου, μέτρα για τη βιομηχανία) εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Γ. Σουφλιάς, στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος, κινούνται στη γνωστή δοκιμασμένη κατεύθυνση επιβάρυνσης της λαϊκής οικογένειας και ενίσχυσης των βιομηχανιών αυτοκινήτων και της ενέργειας, καθώς και στην επιβολή διοδίων στα κέντρα των πόλεων.

Αποτελέσματα υπέρ της βελτίωσης του περιβάλλοντος από αυτά τα μέτρα σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προκύψουν, καθώς η πολιτική της κυβέρνησης στα ουσιαστικά και κρίσιμα ζητήματα του πρασίνου, των μαζικών συγκοινωνιών, των βιομηχανιών, της διαχείρισης της ενέργειας, τα αντιμετωπίζει με κριτήριο το κέρδος και όχι τα λαϊκά συμφέροντα και το περιβάλλον.

Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ανεχθούν άλλο να ζουν σε ένα επικίνδυνο για την υγεία τους περιβάλλον και διαρκώς να πληρώνουν τα βάρη για μέτρα δήθεν για την προστασία του.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τη νεολαία να συντονιστούν και να παλέψουν για την ανατροπή της πολιτικής που θυσιάζει τα δάση, τους ελεύθερους χώρους στην κερδοφορία του κεφαλαίου.

Να διεκδικήσουν:

  • Αποφασιστική ανάπτυξη των μέσων μαζικής μεταφοράς, δημιουργία ενιαίου αποκλειστικά δημόσιου φορέα με φθηνό εισιτήριο για το λαό.
  • Ανάπτυξη του αστικού και περιαστικού πρασίνου. Προστασία των δασών με την κατάργηση κάθε είδους ιδιωτικής ιδιοκτησίας και επιχειρηματικής δράσης σε αυτά.
  • Ουσιαστικά μέτρα περιορισμού της ρύπανσης από τις βιομηχανίες, σχεδιασμένη απομάκρυνσή τους από τα αστικά κέντρα και αποφόρτιση των εξαιρετικά επιβαρυμένων περιοχών.
  • Κατάργηση των καπιταλιστικών μονοπωλίων στην ενέργεια, διαμόρφωση ενιαίου αποκλειστικά δημόσιου φορέα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ