Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ - ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
«Λουκέτο» εδώ και τρεις μήνες

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι γονείς των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αθηναίων στα Πετράλωνα, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε αυτούς. Συγκεκριμένα, δύο Παιδικοί Σταθμοί του δήμου παραμένουν κλειστοί από τις 14 Φλεβάρη 2008 λόγω στατικών προβλημάτων των κτιρίων που είχε εντοπίσει, μετά από έλεγχο, ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ομως, τρεις μήνες μετά, «καμιά απολύτως εργασία αποκατάστασής τους δεν έχει ξεκινήσει έως τώρα» - όπως καταγγέλλουν οι γονείς.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο στο οποίο συστεγάζονται οι 3ος και 8ος Παιδικοί Σταθμοί, ενώ στο ίδιο κτίριο έχει μεταφερθεί και ο 7ος Σταθμός, το κτιρίο του οποίου αντιμετώπιζε στατικά προβλήματα. Το αποτέλεσμα είναι - όπως σημειώνουν οι γονείς - «30 παιδιά και 5 παιδαγωγοί να στοιβάζονται σε μια αίθουσα 20 τετραγωνικών μέτρων». Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε στο «Ρ» η Ηλέκτρα Πατσούρα, νηπιαγωγός στον εν λόγω Σταθμό: «Είμαστε πιο πολύ παιδονόμοι, παρά παιδαγωγοί».

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των γονέων σημείωσε ο Γιάννης Πρωτούλης, βουλευτής του Κόμματος, ο οποίος και παραβρέθηκε στη χτεσινή κινητοποίηση. Οπως τόνισε, το θέμα των παιδικών σταθμών αφορά το σύνολο της χώρας και επισήμανε ότι ο προσανατολισμός της κυβερνητικής πολιτικής είναι να τους οδηγήσουν σταδιακά στην ιδιωτικοποίηση. Σημείωσε δε ότι με το νέο «Καποδίστρια 2», στα χέρια των δήμων και των νομαρχιών θα περάσουν - μετά τους Παιδικούς Σταθμούς - η Παιδεία και η Υγεία. Τα αποτελέσματα σε αυτούς τους τομείς, συνέχισε, θα είναι ανάλογα με αυτά που σήμερα βιώνουν γονείς και παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς. «Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Δείτε πόσο έχουν τα τροφεία», επισήμανε ο βουλευτής και κάλεσε όλους τους γονείς να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ