Παρασκευή 23 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Με νεανική συναυλία στο Αγαλμα Βενιζέλου, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε χτες μαζική εγγραφή νέων στα σωματεία της Θεσσαλονίκης, προβάλλοντας την ανάγκη της οργανωμένης ταξικής πάλης.

ΕΠΗΕΑ: Ολοκληρώνονται σήμερα οι αρχαιρεσίες στην ΕΠΗΕΑ, στα Γραφεία της Ενωσης (Βουκουρεστίου 36, 3ος όροφος, 8.30 π.μ. - 8 μ.μ.). Οι εργαζόμενοι εκλέγουν παράλληλα και αντιπροσώπους για το 3ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΠΤΥΜ). Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί σε υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της.

ΙΚΑ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία Υγειονομικών Επιτροπών Αττικής του ΙΚΑ, αντιδρώντας στις τρομοκρατικές μεταθέσεις τριών συναδέλφων τους. Η κινητοποίηση γίνεται με απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων Υπαλλήλων ΙΚΑ Αττικής. Μία από τις τρεις εργαζόμενες είναι συνδικαλίστρια, εκλεγμένη στην Επιτροπή Βάσης, που πρωταγωνίστησε στις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό.

«ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»: Σε στάσεις εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.) και κλείσιμο της εφημερίας κάθε Δευτέρα και Πέμπτη προχωρούν από τη Δευτέρα 26 Μάη οι εργαζόμενοι του «Δρομοκαΐτειου» Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, για τις τεράστιες ελλείψεις.

ΔΕΗ: Τρίωρη στάση εργασίας (12.00 - 15.00) και συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: Κατατέθηκε χτες στο ΣτΕ προσφυγή κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου (3655/2008) από τους τρεις δικηγορικούς συλλόγους της (Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά), καθώς και την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας. Οι προσφεύγοντες αναφέρουν ότι ο ασφαλιστικός νόμος είναι αντισυνταγματικός.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Το ξεπούλημα υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, με αφορμή την παράδοση της υπηρεσίας Πρασίνου σε ιδιώτη. Η Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να διεκδικήσουν κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, καμιά ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ