Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Αναμέτρηση με μηχανισμούς και πιέσεις

Οι μηχανισμοί που έστησαν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά από κοινού ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός με την πολυεθνική «Thyssen Krup», οι εκβιασμοί και οι πιέσεις που οργίασαν από την εργοδοσία και τους μπιστικούς της όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν είναι παράγοντες ικανοί να ανακόψουν τη σχέση εμπιστοσύνης που οικοδομεί καθημερινά με τους εργαζόμενους η «Εργοστασιακή Επιτροπή» (ΕΕΝΣ), οι ταξικές δυνάμεις στο Ναυπηγείο.

Είναι αυτή η σχέση που εκφράστηκε στις 16 του Οκτώβρη με την καθαίρεση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας από τους εργαζόμενους και άνοιξε στα γεμάτα και για πρώτη φορά τη συζήτηση για την ανάγκη να αλλάξει ρότα το σωματείο. Σ' αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, η ΕΕΝΣ διαμηνύει ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών που ολοκληρώθηκαν χτες, η δράση της στην πρώτη γραμμή των αγώνων των εργαζομένων θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, γιατί αυτό απαιτεί το συμφέρον των εργαζομένων.

Στις εκλογές ψήφισαν 1.280 εργαζόμενοι (1.311 το Μάρτη του 2007). Η ΕΕΝΣ πήρε 267 ψήφους και 2 έδρες (342 και 3 έδρες). Η ΠΑΣΚΕ πήρε 730 ψήφους και 7 έδρες (735 και 6). Η ΔΑΚΕ πήρε 155 ψήφους και 2 έδρες (210 και 2). Ενώ ο νέος συνδυασμός «Νέο Κίνημα Αλλαγής», που συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκλογές, πήρε 105 ψήφους και καμία έδρα.

Ο Θοδωρής Κούτρας, εκπρόσωπος της ΕΕΝΣ, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα για τις εκλογές: «Ολο το προηγούμενο διάστημα, εκατοντάδες εργαζόμενοι του ναυπηγείου αναμετρήθηκαν με μηχανισμούς και εκβιασμούς, έκαναν το βήμα και ήρθαν σε επαφή με τις ταξικές δυνάμεις. Πολλοί από αυτούς έφτασαν μέχρι την κάλπη, ξεπερνώντας φόβους και δισταγμούς. Στην πράξη θα αποδειχτεί πόσο σοβαρό και πολύτιμο είναι το βήμα που έκαναν αυτοί οι εργαζόμενοι, πόσο χρήσιμο είναι το παράδειγμά τους. Μαζί μ' αυτούς τους εργάτες, η δράση της ΕΕΝΣ θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Για την οργάνωση των εργαζομένων, την ανάδειξη της ταξικής γραμμής πάλης που είναι η μόνη ικανή στο να φέρνει αποτελέσματα, να ανατρέπει συσχετισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ