Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΥΓΕΙΑ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
Εγκληματική εγκατάλειψη

Περιοδεία κλιμακίου του ΠΑΜΕ και της ΝΑΣ

Από τη συνάντηση με τους εργαζόμενους του Θεραπευτηρίου
Από τη συνάντηση με τους εργαζόμενους του Θεραπευτηρίου
Την εγκατάλειψη, τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές που αντιμετωπίζει το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Εύβοιας, στο Βαθύ Αυλίδας, με αποτέλεσμα - παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων - να είναι δραματικές οι συνθήκες νοσηλείας των 76 ανθρώπων με ειδικές ανάγκες που διαμένουν εκεί, διαπίστωσε κλιμάκιο στελεχών της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ και της ΝΑΣ που επισκέφτηκαν το Θεραπευτήριο.

Ο Γιώργος Αργύρης, μέλος της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και ο Α. Τσάκος, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους και με τη διοίκηση. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι το προσωπικό έχει μειωθεί από 102 σε 62 τα τελευταία δέκα χρόνια. Αλλά και ότι δεν υπάρχει το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό για τη φροντίδα ανθρώπων με βαριές νοητικές και σωματικές αναπηρίες.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι οι βάρδιες καλύπτονται από τους λιγοστούς βοηθούς νοσηλευτές Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, από εργαζόμενους της καθαριότητας (!) και ανασφάλιστους εργαζόμενους των STAGE. Εργαζόμενοι της καθαριότητας δουλεύουν και στο τμήμα εστίασης! Οι εργαζόμενοι που πραγματοποιούν την ερχόμενη Τετάρτη 28 Μάη τρίωρη στάση εργασίας (8 π.μ - 1 π.μ) μίλησαν για «έγκλημα του κράτους» σε βάρος των 76 περιθαλπόμενων. Τις σοβαρές ελλείψεις παραδέχτηκε και ο διοικητής του Θεραπευτηρίου.

Ο Γ. Αργύρης μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων καλώντας τους να αγωνιστούν για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, που θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όσους τις έχουν ανάγκη, αλλά και για την αλλαγή των συσχετισμών σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ