Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΚΕ
«Δώστε λύση τώρα»

Σε Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης, Ν. Γκατζής και Σπ. Στριφτάρης ζητούν από τον υπουργό Πολιτισμού να μεριμνήσει ώστε να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων της πρώην Δ` Εθνικής και νυν ερασιτεχνικής κατηγορίας του 2ου ομίλου. Αναλυτικά το κείμενο:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, αποφασισμένες ακόμη να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα της Δ` Εθνικής είναι οι ομάδες του 2ου Ομίλου, που περιλαμβάνει τις ομάδες των νησιών του Αιγαίου, της Κρήτης, του Πειραιά, της Χαλκίδας και του Αγρινίου, εάν το κράτος δεν αναλάβει τα έξοδα μετακίνησής τους, που ανάλογα με την έδρα τους ανέρχονται στα 15 έως 23 εκατομμύρια δρχ., αφού ο Ομιλος αυτός θεωρείται ιδιαίτερα προβληματικός από την άποψη της οικονομικής κατάστασης των ομάδων που τον αποτελούν.

Από την προκήρυξη του πρωταθλήματος δεν προκύπτει ότι θα καταβληθούν τα έξοδα αυτά, που αφορούν αεροπορικά εισιτήρια και για όσες ομάδες έχουν έδρα νησιά αυξημένα έξοδα διαιτησίας, λόγω των αεροπορικών μετακινήσεων των διαιτητών, ενώ έγινε γνωστό ότι, από τη ΓΓΑ, θα καταβληθούν 5 έως 7 εκατ. σε κάθε σωματείο για επιχορήγηση και ουδεμία άλλη υποχρέωση αναλαμβάνεται. Είναι επίσης δεδομένο ότι κατά την περυσινή αγωνιστική περίοδο δεν καταβλήθηκαν τα έξοδα μετακίνησης.

Μετά από αυτά, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, εάν θα παρέμβει στη ΓΓΑ, ώστε να καταβληθούν στις ομάδες του 2ου Ομίλου της Δ` Εθνικής τα έξοδα μετακίνησης για τις ανάγκες του πρωταθλήματος και μάλιστα σύμφωνα με τις οικονομικές ανάγκες του κάθε σωματείου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ